Υπέρ της απαγόρευσης του σεξ εκτός γάμου ψήφισε το κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Τρίτη, παρά τις έντονες ανησυχίες ότι οι νόμοι αυτοί μπορεί να τρομάξουν τους τουρίστες και να βλάψουν τις επενδύσεις.

Οι νομοθέτες ενέκριναν έναν νέο ποινικό κώδικα που θα ισχύει τόσο για τους Ινδονήσιους όσο και για τους αλλοδαπούς και θα απαγορεύει επίσης τη συμβίωση μεταξύ ανύπαντρων ζευγαριών. Θα απαγορεύσει επίσης την προσβολή του προέδρου ή των κρατικών θεσμών, τη διάδοση απόψεων αντίθετων από την κρατική ιδεολογία αλλά και τη διοργάνωση διαμαρτυριών χωρίς ειδοποίηση.

Επί του παρόντος, η Ινδονησία απαγορεύει τη μοιχεία αλλά όχι το προγαμιαίο σεξ.

Η Maulana Yusran, αναπληρωτής επικεφαλής του συμβουλίου της τουριστικής βιομηχανίας της Ινδονησίας, είπε ότι ο νέος κώδικας είναι «εντελώς αντιπαραγωγικός» σε μια εποχή που η οικονομία και ο τουρισμός άρχιζαν να ανακάμπτουν από την πανδημία.

«Λυπούμαστε βαθιά που η κυβέρνηση έκλεισε τα μάτια της. Έχουμε ήδη εκφράσει την ανησυχία μας στο υπουργείο Τουρισμού για το πόσο επιβλαβής είναι αυτός ο νόμος», είπε. Η τουριστική ένωση εκτιμά ότι οι ξένες αφίξεις Μπαλί αναμένεται να φτάσουν τα προ-πανδημικά επίπεδα των έξι εκατομμυρίων μέχρι το 2025, καθώς το νησί ανακάμπτει από τις επιπτώσεις του COVID-19.

Τροχοπέδη για τους ψηφιακούς νομάδες

Η Ινδονησία προσπαθεί επίσης να προσελκύσει περισσότερους λεγόμενους «ψηφιακούς νομάδες» στις τροπικές ακτές της, προσφέροντας μια πιο ευέλικτη βίζα.

Μιλώντας σε μια επενδυτική σύνοδο κορυφής, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ινδονησία Σουνγκ Κιμ είπε ότι τα νέα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λιγότερες ξένες επενδύσεις, τουρισμό και ταξίδια στο κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας.

«Η ποινικοποίηση των προσωπικών αποφάσεων ιδιωτών θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις αποφάσεις πολλών εταιρειών που αποφασίζουν εάν θα επενδύσουν στην Ινδονησία», είπε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αξιολογούν το περιεχόμενο του νόμου και σημείωσε ότι οι εκτελεστικοί κανονισμοί δεν έχουν ακόμη συνταχθεί.

«Αλλά ανησυχούμε για το πώς αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να επηρεάσουν την άσκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών στην Ινδονησία. Ανησυχούμε επίσης για το πώς ο νόμος θα μπορούσε να επηρεάσει … πολίτες των ΗΠΑ που επισκέπτονται και ζουν στην Ινδονησία καθώς και το επενδυτικό κλίμα για αμερικανικές εταιρείες», είπε.

«Η Ινδονησία είναι ένας πολύτιμος δημοκρατικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών· επιδιώκουμε να συνεργαστούμε με την Ινδονησία για να αντιμετωπίσουμε το μίσος και τη μισαλλοδοξία», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα