Συντηρητικά κινούνται οι επενδυτές στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street εν αναμονή της ανακοίνωσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασής της. Άπαντες αναμένουν την απόφαση των αξιωματούχων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας  αναφορικά με το εύρος της αύξησης των επιτοκίων.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,40%, ο S&P 500 καταβάλει προσπάθειες να αγγίξει το +060%, εκεί όπου βρίσκεται ο Nasdaq.

Αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη, η Fed σήμερα θα ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, βάζοντας τέλος στον κύκλο των επιθετικών αυξήσεων κατά 75 μονάδες βάσης για τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις.

Με αυτά τα δεδομένα το βασικό επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ θα διαμορφωθεί στο εύρος του 4,25%-4,50%. Εκείνο που έχουν αφήσει να εννοηθεί οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και συγκλίνουν και οι περισσότερες απόψεις των παραγόντων της αγοράς, είναι ότι ο κύκλος της αύξησης των επιτοκίων θα κλείσε στα επίπεδα του 4,96% περί του τέλους της τρέχουσας χρονιάς.

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία αναφορικά με τους δείκτες των τιμών εξαγωγών και εισαγωγών το Νοέμβριο. Βάσει των στοιχείων, ο δείκτης τιμών των εξαγωγών κατέγραψε αρνητικό ρυθμό μεταβολής στο -0,3% τον περασμένο μήνα από -0,4% τον Οκτώβριο, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τις εισαγωγές παρουσίασε μεγαλύτερη επιδείνωση, καθώς από το -0,4% του Οκτωβρίου υποχώρησε στο -0,6%.

Τα σημερινά μακροοικονομικά στοιχεία έρχονται σε συνέχεια των χθεσινών για τον πληθωρισμό του Νοεμβρίου, ο οποίος επιβραδύνθηκε στο 7,1% από 7,7% τον Οκτώβριο, επίπεδο χαμηλότερο των προσδοκιών για ρυθμό της τάξεως του 7,3%. Η περαιτέρω επιβράδυνση των τιμών καταναλωτή η οποία συντελείται από τον περασμένο Ιούλιο, πιθανώς να λειτουργήσει ως ένας εκ των καταλυτών προκειμένου η Fed στις 21:00 ώρα Ελλάδος να ανακοινώσει ότι αυξάνει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street