Στην απόλυση 4.000 υπαλλήλων της, προσανατολίζεται η Goldman Sachs, σύμφωνα με την ειδησεογραφική πλατφόρμα Semafor.

Η εταιρεία οδηγείται σε περικοπές, καθώς αγωνίζεται να επιτύχει τους στόχους κερδοφορίας.

Διαβάστε επίσης: Goldman Sachs: Μείωση 40% στα μπόνους υψηλόβαθμων στελεχών

Έως και 8% του προσωπικού της

Οι διευθυντές σε όλη την εταιρεία έχουν κληθεί να εντοπίσουν τους χαμηλής απόδοσης υπαλλήλους, ώστε να προχωρήσει σε απολύσεις στις αρχές του επόμενου έτους, καθώς ακόμα δεν έχει καταρτιστεί ο τελικός κατάλογος.

Διαβάστε επίσης: Goldman Sachs: Μπαίνει δυναμικά στο Ντουμπάι για να… ψαρέψει κροίσους

Η Goldman Sachs δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Είχε προειδοποιήσει

Η τράπεζα είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο ότι σχεδίαζε να περικόψει θέσεις εργασίας, αφού διέκοψε την ετήσια πρακτική της, τα τελευταία δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο αριθμός των εργαζομένων της Goldman διογκώθηκε σε πάνω από 49.000 στα τέλη Σεπτεμβρίου, αυξημένος κατά 14% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Η επενδυτική τράπεζα είχε προειδοποιήσει για πρώτη φορά τον Ιούλιο ότι ενδέχεται να επιβραδύνει τις προσλήψεις και να περικόψει τα έξοδα.

Τραπεζικοι κολοσσοί, συμπεριλαμβανομένης της Morgan Stanley και της Citigroup, έχουν μειώσει το εργατικό τους δυναμικό τους το τελευταίο διάστημα, καθώς τα έσοδα τους συρρικνώνονται.

Μείωση 40% στα μπόνους υψηλόβαθμων στελεχών

Eπιπλέον, μείωση τουλάχιστον 40% στα μπόνους για 3.000 ανώτερα στελέχη του επενδυτικού της τομέα, εξετάζει η Goldman Sachs, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Το «ψαλίδι» αφορά κατά κύριο λόγο υψηλόβαθμα στελέχη. O κολοσσός της Wall Street δεν έχει αποφασίσει ακόμα για τις τελικές πιστώσεις μπόνους, αλλά οι περικοπές φέτος θα είναι βαθύτερες από ό,τι στις ανταγωνίστριες εταιρείες.

Την περασμένη εβδομάδα, η ειδησεογραφική πλατφόρμα Semafor ανέφερε ότι η δεξαμενή μπόνους της Goldman για τους ανώτερους υπαλλήλους αναμένεται να συρρικνωθεί έως και κατά το ήμισυ, επικαλούμενη ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

«Χτίσιμο» ενός νέου city

Από την άλλη, παρατηρείται ένα παράδοξο. Ενώ από την μία απολύει προσωπικό και μειώνει τα μπόνους, από την άλλη επενδύει στα «golden boys» και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Charles der Kinderen μετακόμισε τους τελευταίους μήνες στα ΗΑΕ από το Λονδίνο και ο Simon Martyn έφυγε από το Χονγκ Κονγκ με προορισμό το Ντουμπάι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η Kinderen προσχώρησε στην εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη το 2019, ενώ ο Martyn διαχειρίζεται ένα πλούσιο πελατολόγιο με κροίσους από την Ασία για σχεδόν μια δεκαετία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα πρόσωπα αυτά προστίθενται στον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό εργαζομένων της Goldman στην περιοχή. Στα τέλη του 2021 η επενδυτική τράπεζα προσέλαβε αρκετούς συμβούλους για το γραφείο του Ντουμπάι, καθώς και έναν τραπεζίτη από τη Societe Generale SA, με στόχο τη δημιουργία μιας «ισλαμικής χρηματοοικονομική ομάδας» για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

«Συνεχίζουμε να χτίζουμε την ομάδα μας για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες και να αναπτύξουμε το franchise της ιδιωτικής διαχείρισης πλούτου στην περιοχή», δήλωσε ο Gabriel Aractingi, επικεφαλής του κλάδου για την περιοχή MENA, ο οποίος εντάχθηκε στην εταιρεία από την UBS Group AG το περασμένο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή