Το Βατικανό επιβεβαίωσε σήμερα την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του πρώην πάπα Βενέδικτου, 95 ετών, διευκρινίζοντας ότι παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση και ότι δέχθηκε επίσκεψη από τον διάδοχό του Φραγκίσκο.

Πάπας Φραγκίσκος: Δωρέα τριών θραυσμάτων του Παρθενώνα στην Ελλάδα

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι κατά τις τελευταίες ώρες, υπήρξε μια επιδείνωση λόγω της προχωρημένης ηλικίας του. Η κατάσταση παραμένει προς το παρόν υπό έλεγχο, υπό συνεχή παρακολούθηση από τους γιατρούς», ανέφερε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής των υπηρεσιών Τύπου της Αγίας Έδρας Ματέο Μπρούνι.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πάπας Φραγκίσκος,  στο τέλος της γενικής ακρόασης της Τετάρτης, ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν για τον πρώην Ποντίφικα, λέγοντας ότι είναι «πολύ άρρωστος».

«Είναι πολύ άρρωστος»

«Θα ήθελα να ζητήσω από όλους εσάς μια ειδική προσευχή για τον πρώην πάπα Βενέδικτο, ο οποίος, σιωπηλά, στηρίζει την Εκκλησία.  Ας τον θυμηθούμε», δήλωσε ο Φραγκίσκος προσθέτοντας ότι ο Βενέδικτος είναι «πολύ άρρωστος».

Ο Φραγκίσκος απηύθυνε αυτή την απρόσμενη έκκληση στο τέλος της γενικής ακρόασης της Τετάρτης χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Τι έκανε μετά την παραίτησή του

Μια από τις τελευταίες γνωστές φωτογραφίες του Βενέδικτου ελήφθη την 1η Δεκεμβρίου, όταν συνάντησε τους νικητές ενός βραβείου για θεολόγους, που φέρει το όνομά του. Ήταν καθισμένος και φαινόταν ιδιαιτέρως αδύναμος.

Μετά την παραίτησή του ο Βενέδικτος ζει σε ένα πρώην μοναστήρι εντός των κήπων του Βατικανού με τον γραμματέα του, μερικούς βοηθούς και ιατρικό προσωπικό.

Ο Βενέδικτος, ο πρώτος Γερμανός πάπας εδώ και 1.000 χρόνια, εξελέγη στις 19 Απριλίου του 2005 για να διαδεχθεί τον πολύ δημοφιλή πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, που έμεινε στην κεφαλή της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας για 27 χρόνια.

Ο Βενέδικτος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου του 2013. Δήλωσε ότι δεν είχε πια τη σωματική και ψυχική δύναμη να ηγηθεί της εκκλησίας.

Στις 28 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς παραιτήθηκε επίσημα και μετακινήθηκε προσωρινά στη θερινή παπική κατοικία, νότια της Ρώμης, ενώ καρδινάλιοι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη Ρώμη για να εκλέξουν τον διάδοχό του.

Ο Φραγκίσκος, ο πρώτος πάπας από τη Λατινική Αμερική, εξελέγη διάδοχός του στις 13 Μαρτίου του 2013.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας