Με ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διευθύνων σύμβουλος των σούπερ μάρκετ Γέγος, κ. Ευάγγελος Γέγος, σήμανε το τέλος της αυτόνομης πορείας της ΓΕΓΟΣ από την αγορά.

Τις προηγούμενες ημέρες έπεσα και οι τελικές υπογραφές για την εξαγορά από την Διαμαντής Μασούτης των δύο «ορφανών» καταστημάτων του δικτύου της Γέγος σε Αργυρούπολη και Κερατέα. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου η Σκλαβενίτης εξαγόρασε τα 4 από 6 καταστήματα της Γέγος στο Μαρκόπουλο, στο Πόρτο Ράφτη και στη Λούτσα.

Σούπερ μάρκετ: Μασούτης και Σκλαβενίτης ανοίγουν τον «χορό» των deals το 2023

O CEO της Γέγος Ευάγγελος Γέγος έγραψε τον δικό του αποχαιρετισμό από τον λογαριασμό του στα social media, λαμβάνοντας πληθώρα μηνυμάτων από συνεργάτες και φίλους.

Ο κ. Γέγος έγραψε χαρακτηριστικά: «Μετά από 51 χρόνια ιστορίας η αυλαία έπεσε. Τα SUPER MARKETS ΓΕΓΟΣ ιδρύθηκαν το 1971 και πέρασαν πριν λίγες μέρες στις αλυσίδες ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ( 4 καταστήματα ) και ΜΑΣΟΥΤΗΣ ( 2 καταστήματα ). Ένας μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες , προμηθευτές, στα μέλη του ΕΛΟΜΑΣ καθώς και σε όλο το προσωπικό μας που μας στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχαριστούμε θερμά όλους. Κάθε τέλος μια νέα αρχή».

Το 2021 η πολυμετοχική αλυσίδα Γέγος, εμφάνισε τζίρο 19,079 εκατ. ευρώ από 20,504 εκατ. ευρώ το 2020 (-6,95%), τα μικτά της κέρδη είχαν αυξηθεί κατά 1,36% στα 5,183 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 1,206 εκατ. ευρώ έναντι 1,045 εκατ. ευρώ (+15,37%).

Ο κύκλος εργασιών της Γέγος εκτιμάται ότι θα φτάσει σε περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ το 2022, ποσό αντίστοιχο με εκείνο του 2021.

Η Γέγος

Η Γέγος ξεκίνησε την δραστηριότητά της το 1971 με το πρώτο κατάστημα να λειτουργεί στην οδό Γρέγου στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη.

Δημιουργήθηκε από τους Γιώργος Γέγο, Μιχάλη Γέγο και Κωνσταντίνος Μεθενίτη και ακολούθησε η δεύτερη γενιά ήταν ο Νίκος Γέγος, ο Γιάννης Γέγος και ο Νίκος Μεθενίτης.

Τη σκυτάλη ανέλαβε στη συνέχεια η τρίτη γενιά και συγκεκριμένα η Κατερίνα Γέγου, ο Μιχάλης Γέγος, ο Γιώργος Γέγος και ο Βαγγέλης Γέγος και η Κέλλυ Μεθενίτη με τον Κωνσταντίνο Μεθενίτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις