Είναι «πιθανόν» να ξεκινήσουν φέτος επίσημες διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Τι συμφωνήσαμε πραγματικά σήμερα; Υπάρχει ομοφωνία για το γεγονός ότι είναι εφικτό να ξεκινήσουν αυτή τη χρονιά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Απόψε, μπορούμε να πούμε ότι η Ουκρανία κάνει πρόοδο ως προς τον στόχο της», είπε στο καθημερινό, βραδινό διάγγελμά του, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνόδου ΕΕ-Ουκρανίας που διεξήχθη στο Κίεβο.
«Συζητήσαμε και ήδη συζητούμε ως μέλη της ευρωπαϊκής κοινότητας», πρόσθεσε.

Μπάιντεν: «Θα μιλήσουμε» με τον Ζελένσκι αναφορικά με το αίτημα για περισσότερα όπλα

Στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπου οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού σήμαναν δύο φορές σήμερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και άλλοι υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζήτησαν με τον Ζελένσκι.

«Η Ουκρανία είναι ΕΕ, η ΕΕ είναι Ουκρανία», είπε ο Μισέλ μετά την ολοκλήρωση της συνόδου.

Χωρίς χρονοδιάγραμμα αλλά με υποχρεώσεις η ένταξη στην ΕΕ

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε νωρίτερα πως δεν υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πως υπάρχουν ορισμένοι στόχοι τους οποίους πρέπει να εκπληρώσει το Κίεβο, στο πλαίσιο της προσπάθειας ένταξής του.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο, όπου βρίσκεται για την σύνοδο κορυφής για τη διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, είπε ακόμη πως το επόμενο πακέτο των ευρωπαϊκών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας θα θέτει στο στόχαστρο εξαρτήματα ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας