Τον Δεκέμβριο του 2022 ανακοινώθηκε ότι η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group) υπέγραψε με την Geraer Batterie–Dienst GmbH συμφωνία για την εξαγορά του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Triathlon Holding GmbH (TRIATHLON). Οι αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού πιστοποίησαν το κλείσιμο της συναλλαγής, η οποία και ολοκληρώθηκε σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι Sunlight Group και TRIATHLON συνεργάζονται τα τελευταία 20 χρόνια για να προσφέρουν στους κλάδους που εξυπηρετούν λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, οι οποίες συνδυάζουν καινοτομία, οικονομική απόδοση και υψηλή αποτελεσματικότητα.

Sunlight Group: Εξαγόρασε το 51% της γερμανικής Triathlon

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι εταιρείες διαθέτουν χαρτοφυλάκια ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων, παγκόσμιας κλάσης πόρους και υποδομές για ανάπτυξη και παραγωγή, και πρόσβαση στις διεθνείς αγορές της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας και των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές εφαρμογές.

«Με την ολοκλήρωση του mega–deal μεταξύ τους, δημιουργείται ένας πραγματικός ηγέτης στην αγορά, καθώς αλλάζει το τοπίο στην εκτός δρόμου ηλεκτροκίνηση και την αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές», επισημαίνεται.  

«Ενισχυμένη με την προσθήκη της TRIATHLON, η Sunlight Group θα επιδιώξει να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης, με έμφαση στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής.

Βασιζόμενος στις μεγάλες επενδύσεις, την διαρκώς αυξανόμενη παραγωγή και τις δυνατότητές του στην καινοτομία σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου, ο οργανισμός θα συμβάλλει σημαντικά στην απανθρακοποίηση, την ενεργειακή μετάβαση και την ενεργειακή ασφάλεια.

Η εξαγορά αυτή, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής εξαγορών και συγχωνεύσεων και του πλάνου επέκτασης της Sunlight, αναμένεται να ξεκλειδώσει νέες δυνατότητες σε ό,τι αφορά το εύρος των διαθέσιμων προϊόντων και τη γεωγραφική κάλυψη των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Κατά συνέπεια, οι πελάτες θα επωφελούνται από τη συνεχή υποστήριξη και την παροχή όλων των λύσεων που χρειάζονται από έναν προμηθευτή, και θα απολαμβάνουν το μέγιστο της προστιθέμενης αξίας», καταλήγει η ανακοίνωση.       

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια