Τη σύσταση των Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equity Funds, μια δέσμη κεφαλαίων ESG που θα είναι προσβάσιμα στους επενδυτές, ανακοίνωσαν χθες από κοινού ο Έλληνας μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ, Γιάννης Αντετοκούνμπο με τον επίσης ελληνικής καταγωγής επικεφαλής της Calamos Investments, Γιάννη Κουδούνη.

«Οι αρχές της οικογένειας, της κοινότητας και της οικονομικής ενδυνάμωσης είναι εξαιρετικά σημαντικές για την οικογένεια Αντετοκούνμπο», δήλωσε σχετικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του καθώς όπως είπε «θα συνεργαστώ με την Calamos για να φέρω στην αγορά ένα χρηματοοικονομικό αμοιβαίο κεφάλαιο που επενδύει για ανάπτυξη και να δημιουργήσω μια συνεργασία που προσφέρει στην κοινότητα με ουσιαστικό τρόπο».

Αντετοκούνμπο: Από τα παρκέ του NBA, στο Fortnite

Τέτοιου τύπου αμοιβαία κεφάλαια, όπως αυτό που ίδρυσαν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Γ. Κουδούνης, επιδιώκουν να προσφέρουν μακροπρόθεσμη απόδοση κεφαλαίου επενδύοντας σε εταιρείες ποιοτικής ανάπτυξης που χρησιμοποιούν αρχές ESG στο επιχειρηματικό τους μοντέλο. Διαχειρίζονται ενεργά και χρησιμοποιούν μια στρατηγική που εξετάζει τόσο τους παραδοσιακούς χρηματοοικονομικούς δείκτες όσο και τους μη χρηματοοικονομικούς δείκτες όπως η διακυβέρνηση, οι κλιματικοί κίνδυνοι και οι συνθήκες εργασίας εταιρειών που μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ικανότητα μιας εταιρείας να προσφέρει οικονομική απόδοση με την πάροδο του χρόνου.

Η ομάδα διαχείρισης του των Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equity Funds έχει μακρά ιστορία με το ESG και τη βιωσιμότητα: καθιέρωσε και τρέχει επί του παρόντος μια από τις παλαιότερες και μακροβιότερες διαδικασίες ESG στις Η.Π.Α.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε στην αγορά του ETF με την εισαγωγή του Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equities ETF», δήλωσε ο Ματ Κάουφμαν, επικεφαλής των ETFs της Calamos. «Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μεταξύ της Calamos και του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα δώσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία για κοινωνική απόδοση της επένδυσης σε παγκόσμια κλίμακα και θα γίνει ακρογωνιαίος λίθος για τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας στον χώρο του ETF».

Πού θα επενδύει

Το fund του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα επενδύει σε ανεπτυγμένες και αναδυόμενες χώρες, με τουλάχιστον το 40% του κεφαλαίου του να επενδύεται σε μετοχές εκτός ΗΠΑ σε οποιονδήποτε χρόνο. Θα επιδιώξει να επενδύσει σε εταιρείες ανάπτυξης και να ελέγχει τόσο τις οικονομικές όσο και τις ESG ιδιότητες μέσω της αποκλειστικής ερευνητικής της διαδικασίας, αξιοποιώντας φίλτρα αποκλεισμού, αξιολογήσεις υλικής φύσης και βαθμολόγηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον προσδιορισμό των «υπεύθυνων, δεσμευμένων εταιρειών», όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο ίδρυσης της Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equity Funds.

Το fund του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα προσφέρει επίσης ένα μέρος των κερδών του σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που επιλέγονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του συμβούλου κοινοπραξίας του ταμείου, Calamos Antetokounmpo Asset Management LLC.

Κατά την κυκλοφορία, οι κορυφαίες χορηγήσεις του αμοιβαίου κεφαλαίου περιλαμβάνουν την Apple με 3,03% βάρος, τη Microsoft με 2,88% και την Alphabet με 2,38%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία
Business of Sport |

Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στους «8» του Conference League και με βάση την φετινή τους πορεία από το καλοκαίρι και τα προκριματικά, αυτά είναι τα χρήματα που έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής.