Κινήσεις να αφομοιώσει τα νέα υψηλά, από τον Οκτώβριο του 2014, κάνει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με την υπόθεση φυσικά της MIG να βρίσκεται στο επίκεντρο μετά και τη δημόσια πρόταση της Πειραιώς. O γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,01% στις 1.064,39 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 15 εκατ. ευρώ.

Όπως αναμενόταν, η τράπεζα Πειραιώς έδωσε τιμή 0,1668 ευρώ ανά μετοχή στην υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την MIG, ανοίγοντας το τελευταίο χρηματιστηριακό κεφάλαιο σε μια εταιρία που απασχόλησε τη Λ. Αθηνών τουλάχιστον για δύο δεκαετίες. Το ποσοστό της Πειραιώς ήδη ξεπερνά το 41%, ενώ σήμερα ο τίτλος έχει ήδη διακινήσει πάνω από 20 εκατ. τεμάχια.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η αγορά δείχνει σήμερα ότι θέλει να «κοντοσταθεί» και να αφομοιώσει τα επίπεδα, προκειμένου να βελτιώσει και τη ρευστότητά της από την άνοδο αρκετών τίτλων. Η ρευστότητα αυτή ενδεχομένως να είναι και εξαιρετικά χρήσιμη σε περίπτωση που οι διορθωτικές κινήσεις ενταθούν, ώστε να μη χαθούν οι στηρίξεις, οι οποίες έχουν ανέβει σε πρώτη φάση στις 1.050 μονάδες.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι Jumbo και ΟΠΑΠ, ενώ θετικά κινούνται οι ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, Λάμδα, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική και ΟΛΠ. Στον αντίποδα, η Πειραιώς χάνει 1,44%, με τις Eurobank, Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Coca Cola, Autohellas, Motor Oil και Aegean να είναι σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών