Σημαντικές ευκαιρίες επενδύσεων για τη βιομηχανία αποτελούν οι δράσεις του νέου ΕΣΠΑ που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητας των βιομηχανικών επιχειρήσεων της χώρας, επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης, μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.
Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε ότι οι δράσεις ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 σχεδιάστηκαν για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Επιπλέον τόνισε ότι η διοχέτευση των πόρων πλέον γίνεται με κριτήρια την αντιμετώπιση των διαφορετικών αναγκών των επιχειρήσεων και λαμβάνοντας υπόψη την τεχνολογική ένταση της κάθε επένδυσης.

Γιάννης Τσακίρης: Η μοναδική ευκαιρία του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης

Μοναδική ευκαιρία για τη χώρα

Ο κ. Τσακίρης ανέφερε ότι τόσο το ΕΣΠΑ όσο και το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελούν μοναδική ευκαιρία για τη χώρα για την αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος της οικονομίας μας. Στο πλαίσιο αυτό ο σχεδιασμός του Υπουργείου εστιάζεται στη διαμόρφωση των εργαζομένων της επόμενης ημέρας, οι οποίοι θα διαθέτουν τις κατάλληλες δεξιότητες και τα ανάλογα προσόντα τα οποία θα αναγνωρίζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων για τη χώρα μας.
Προς αυτή την κατεύθυνση τα τομεακά προγράμματα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή», «Ανταγωνιστικότητα», «Ψηφιακός Μετασχηματισμός», και «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» φιλοδοξούν να δημιουργήσουν τους εργαζόμενους που θα γίνουν οι φορείς αλλαγής του παραγωγικού υποδείγματος, ενώ τα 13 νέα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) στοχεύουν στην αποτελεσματική διασύνδεση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού με τις περιφερειακές στρατηγικές έξυπνης εξειδίκευσης.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, Λουκία Σαράντη, τόνισε ότι οι ευκαιρίες από το νέο ΕΣΠΑ θα πρέπει να γίνουν οι πολλαπλασιαστές της ανάπτυξης στη χώρα και ειδικά στην περιφέρεια, ενώ η βιομηχανία αναμένει τα χρηματοδοτικά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ για την υλοποίηση επενδύσεων, για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό, την πράσινη ανάπτυξη και την παραγωγή νέων υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις