«Συνωστισμός» επικρατεί στους δημοφιλείς χειμερινούς καθώς και του καρναβαλικούς προορισμούς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με τις προκρατήσεις να ξεπερνούν και το 80% στα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τα γνωστά Airbnb.

Αρκετοί φρόντισαν να κλείσουν κατάλυμα πριν από μήνες. Οι πληρότητες στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, σε ολόκληρα διαμερίσματα εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, αγγίζουν ακόμη και το 87%.

Το success story του Airbnb στην Ελλάδα – Το Top-10 των προτιμήσεων, έκρηξη στις κρατήσεις

Όπως αναφέρει ο τέως Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής και τέως Ορκωτός Εκτιμητής και Επιστημονικός Σύμβουλος της SOLUM Property Solutions Μπάμπης Χαραλαμπόπουλος, μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ακόμη και σε μη δημοφιλείς προορισμούς για την εποχή, όπως την Ξάνθη, την Καστοριά, τα Μετέωρα, τη Σκύρο και Γρεβενά.

Το Μέτσοβο και η Αράχωβα αποτελούν τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς τόσο για τους Έλληνες που σχεδιάζουν αποδράσεις μακριά από την πόλη, όσο και για τους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας οι πληρότητες στις δύο περιοχές αγγίζουν το 87%!

Το συνολικό κόστος διαμονής για δύο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται για το Μέτσοβο από 116 ευρώ έως 510 ευρώ, ενώ για την Αράχωβα από 96 ευρώ έως 630 ευρώ!

Τα Καλάβρυτα κατατάσσονται ε «must» επιλογή τόσο για του Αθηναίους λόγο του καλού οδικού δικτύου, όσο και για τους Αχαιούς που θα θελήσουν να βρεθούν στα ορεινά του Νομού απολαμβάνοντας πιθανόν ανάλογα τον καιρό χειμερινά σπορ. Το κόστος για δύο  διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 95 ευρώ έως 320 ευρώ.

Στο εντυπωσιακό 84% βρίσκεται η πληρότητα το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, πολλοί θέλουν να βρεθούν στην Πάτρα την περίοδο των Αποκριών.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών είναι πολύ μεγάλο, καθώς το Καρναβάλι της Πάτρας θα επιστρέψει στους κανονικούς ξέφρενους ρυθμούς του μετά από τρία χρόνια «απουσίας» λόγω της πανδημίας.

Το Καρπενήσι το προτιμούν τόσο Αθηναίοι όσο και κάτοικοι της Φθιώτιδας και των όμορων νομών, με το κόστος να ανέρχεται από 96 ευρώ έως 341 ευρώ.

Κρατήσεις για το… καλοκαίρι

Αυξημένη είναι η ζήτηση για καταλύματα τύπου Airbnb φέτος το καλοκαίρι.

Οι διαχειριστές καταλυμάτων «τρίβουν τα χέρια τους» βλέποντας την πορεία των κρατήσεων για το φετινό καλοκαίρι. Η ζήτηση που εκδηλώνεται είναι ήδη πολύ μεγάλη και όλοι μιλάνε για μια χρονιά που μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και αυτήν του 2019.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι κρατήσεις άρχισαν πιο νωρίς από ποτέ.  Συνήθως το «μεγάλο κύμα» ξεκινάει τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, ενώ φέτος ξεκίνησε από τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός