Mπορεί στις ΗΠΑ περισσότεροι από 40 εκατομμύρια εργαζόμενοι να πνίγονται μην μπορώντας να ξεπληρώσουν τα φοιτητικά τους δάνεια και ο αριθμός των αστέγων να σοκάρει (μόνο στη Ν. Υόρκη οι επίσημοι αριθμοί «μιλούν» για περισσότερους από 80.000), για τους πλούσιους όμως Αμερικανούς το να έχουν δυο και τρία ή και περισσότερα σπίτια είναι αυτονόητο.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, που δημοσίευσε το CNBC, προτιμούν ακίνητα σε παραθαλάσσιες περιοχές όπως η Μπόκα Ράτον στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα ή κοντά στα Βραχώδη Όρη.

ΗΠΑ: Η άνοδος των εκατομμυριούχων ενοικιαστών

Η έκθεση περιουσίας της Henley and Partner για το 2023 κατέταξε τις 10 κορυφαίες περιοχές των ΗΠΑ όπου οι εκατομμυριούχοι, δηλαδή οι κατέχοντες πλούτο περισσότερο από 100 εκατ. δολάρια, έχουν –τουλάχιστον- δεύτερες κατοικίες.

Τα δεδομένα που συνέλεξε η New World Wealth, μια παγκόσμια πλατφόρμα πληροφοριών, έδειξαν ότι ο αριθμός των εκατομμυριούχων που διαμένει σε αυτές τις συγκεκριμένες περιοχές κυμαίνεται ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Τον Δεκέμβριο του 2022, για παράδειγμα, την περίοδο αιχμής των χριστουγεννιάτικων διακοπών, ο αριθμός των εκατομμυριούχων αυξήθηκε εκθετικά, γεγονός που υποδηλώνει περισσότερους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών σε αυτές τις περιοχές.

Η λίστα

Ιδού, λοιπόν, οι 10 κορυφαίες περιοχές όπου οι αμερικανοί εκατομμυριούχοι επιλέγουν ως δεύτερη κατοικία τους:

1.    Μαϊάμι, Φλόριντα

2.    Χάμπτονς, Νέα Υόρκη

3.    Γουέστ Παλμ Μπιτς, Φλόριντα

4.    Νάπα, Καλιφόρνια

5.    Άσπεν, Κολοράντο

6.    Σάντα Μπάρμπαρα και Μοντεσίτο, Καλιφόρνια

7.    Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια

8.    Τζάκσον Χολ, Ουαϊόμινγκ

9.    Carmel-by-the-Sea, Καλιφόρνια

10.  Μπόκα Ράτον, Φλόριντα

Το Μαϊάμι της Φλόριντα, που περιλαμβάνει την πόλη και το νησί του Μαϊάμι Μπιτς, βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας.

Η έκθεση της Henley and Partner ανέφερε ότι τον Δεκέμβριο του 2022 υπήρχαν πάνω από 800 εκατομμυριούχοι με σπίτια στην πόλη της Φλόριντα.

Το Μαϊάμι έχει επίσης ρυθμό ανάπτυξης εκατομμυριούχων 75% από το 2012 έως το 2022.

Σύμφωνα με την έκθεση, τον Δεκέμβριο του 2022, η πόλη φιλοξενούσε 38.000 εκατομμυριούχους, 160 εκατομμυριούχους και 12 δισεκατομμυριούχους.

Η δεύτερη πόλη στη λίστα είναι το Χάμπτονς της Νέας Υόρκης. Στην έκθεση αναφέρεται ότι η περιοχή είχε περισσότερους από 700 εκατομμυριούχους κατοίκους κατά την περίοδο αιχμής των διακοπών έναντι 25 μόνιμων κατοίκων τον υπόλοιπο χρόνο.

Προσθέτει, επίσης, ότι το The Hamptons ήταν ένα hotspot για διακοπές χάρη στην άνοδο της «υβριδικής» διαβίωσης. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από την έρευνα της WFH, οι εργαζόμενοι που δεν εργάζονται αποκλειστικά από το σπίτι ή από το γραφείο κερδίζουν περισσότερα χρήματα από εκείνους που εργάζονται μόνο εξ αποστάσεως με καθημερινή παρουσία στον χώρο εργασίας. Είναι μια τάση που προέκυψε επίσης σε αναδυόμενους τεχνολογικούς κόμβους όπως το Όστιν και το Μαϊάμι, επισημαίνεται. Το φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον αυτών των πόλεων τις έχει κάνει νέες τεχνολογικές πρωτεύουσες, σύμφωνα με την έκθεση Henley και Partner.

Μια άλλη πόλη της Φλόριντα ολοκλήρωσε βρίσκεται στην πρώτη τριάδα: το Γουέστ Παλμ Μπιτς, το οποίο περιλαμβάνει το νησί Παλμ Μπιτς και την πόλη του Γουέστ Παλμ Μπιτς. Η έκθεση αναφέρει ότι τον Δεκέμβριο του 2022, η πόλη είχε πάνω από 400 εκατομμυριούχους έναντι μόνο 64 κατοίκων τον υπόλοιπο χρόνο.

Η περιοχή, μάλιστα, έχει την τιμή να φιλοξενεί πολλούς διάσημους, μεταξύ των οποίων ο Τόμι Χίλφιγκερ και ο Σιλβέστερ Σταλόνε.

Σύμφωνα με τις λίστες του Sotheby’s, τα σπίτια που πωλούνται στην περιοχή κυμαίνονται από 1,9 εκατομμύρια δολάρια έως 89 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή