Οι εργαζόμενοι στο μετρό του Λονδίνου θα απεργήσουν στις 15 Μαρτίου, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποια συμβιβαστική λύση για το συνταξιοδοτικό τους, τις θέσεις εργασίας και τις συμβάσεις τους, ανακοίνωσε το συνδικάτο RMT σήμερα.

«Τα μέλη μας δεν θα αποδεχτούν ποτέ την απώλεια θέσεων εργασίας, τις επιθέσεις στις συντάξεις τους ή τις αλλαγές στις εργασιακές συνθήκες, με σκοπό να πληρώσουν εκείνοι την περικοπή στη χρηματοδότηση, μια πολιτική απόφαση της κυβέρνησης», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του RMT Μικ Λιντς σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Φουντώνουν» οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Βρετανία

Σημειώνεται πως δεκάδες χιλιάδες βρετανοί νοσηλευτές σκοπεύουν να κλιμακώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, καθώς η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους για αυξήσεις μισθών.

Το συνδικάτο RCN (Royal College of Nursing) προκήρυξε σήμερα 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της 1ης Μαρτίου. Προειδοποίησε ότι σε αυτήν την κινητοποίηση θα συμμετάσχει το νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και άλλες υπηρεσίες που είχαν εξαιρεθεί τις προηγούμενες φορές.

Οι διήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις του RCN το προηγούμενο τρίμηνο αφορούσαν μόνο 12 ώρες κάθε ημέρα.

«Μέχρι τώρα, ζητούσαμε από χιλιάδες μέλη μας να εξακολουθήσουν να εργάζονται κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων. Πλέον όμως είναι σαφές ότι αυτό απλώς παρατείνει τη διαμάχη (με την κυβέρνηση)», είπε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Πατ Κάλεν, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα υπάρξει τομέας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) που θα μείνει ανεπηρέαστος.

«Πονοκέφαλος» για τον Σούνακ

Η Βρετανία βιώνει το μεγαλύτερο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων εδώ και δεκαετίες, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων από διάφορους κλάδους, προκαλώντας πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Το συνδικάτο RCN υπογραμμίζει πως οι νοσηλευτές έχουν υποφέρει εδώ και μια δεκαετία λόγω των χαμηλών μισθών που υποχρέωσαν χιλιάδες να αλλάξουν δουλειά. Αξιώνει αυξήσεις μισθών κατ’ αναλογία με τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει φθάσει στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών στη Βρετανία.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι τέτοιες μισθολογικές αυξήσεις θα έριχναν λάδι στη φωτιά του πληθωρισμού, προκαλώντας περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

«Αρνούμενος να διαπραγματευτεί με τους νοσηλευτές, ο πρωθυπουργός εξωθεί ακόμη περισσότερους εργαζόμενους σε απεργιακές κινητοποιήσεις», προειδοποίησε ο Κάλεν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης