Σε μείωση κατά 70% των τιμών καταλόγου για τις πιο συχνά συνταγογραφούμενες μορφές ινσουλίνης, Humalog και Humulin, ξεκινώντας από το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ανακοίνωσε ότι θα προβεί η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly and Co.

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω κριτικής των αμερικανών νομοθετών κατά των εταιρειών του υγειονομικού κλάδου για το αυξανόμενο κόστος της ινσουλίνης, με τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού που υπέγραψε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν να περιλαμβάνει ανώτατο όριο 35 δολαρίων στην ινσουλίνη για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα προγράμματα ασφάλισης υγείας του Medicare.

Eli Lilly: Τα μικτά αποτελέσματα και η έγκριση του FDA

«Ενώ θα μπορούσαμε να περιμένουμε το Κογκρέσο να δράσει ή το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης γενικά να εφαρμόσει αυτό το πρότυπο, εμείς απλώς το εφαρμόζουμε μόνοι μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβ Ρικ, σε συνέντευξή του στο CNN.

Μείωση τιμών και σε μη επώνυμα σκευάσματα

Η φαρμακοβιομηχανία θα μειώσει επίσης την τιμή της μη επώνυμης ένεσης ινσουλίνης Lispro στα 25 δολάρια το φιαλίδιο και θα επεκτείνει το Πρόγραμμα Αξίας ινσουλίνης, βάσει του οποίου το ανώτατο όριο των 35 δολαρίων θα ισχύει για περίπου το 85% των φαρμακείων των ΗΠΑ.

Ο Ρικ πρόσθεσε ότι οι ασθενείς που χρησιμοποιούν άλλα φαρμακεία που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν έκπτωση μέσω του ιστότοπου του φαρμακοποιού.

Είπε επίσης ότι οι μειώσεις των τιμών «θα πρέπει να είναι το νέο πρότυπο στην Αμερική» και κάλεσε τις άλλες εταιρείες και τους ενδιαφερόμενους φορείς «να συναντηθούν σε αυτό το σημείο».

Περίπου 8,4 εκατομμύρια από τα 37 εκατομμύρια άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες με διαβήτη χρησιμοποιούν ινσουλίνη, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Διαβήτη.

Η Eli Lilly, μαζί με τη Sanofi και τη Novo Nordisk κατέχουν αθροιστικά μερίδιο που αντιστοιχεί στο 90% της αγοράς ινσουλίνης στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή