Νέα παράταση για το project της ΧΡΩΠΕΙ
- Πιο πίσω, όπως μαθαίνουμε, πάει η ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για το project της ΧΡΩΠΕΙ.
- Στην απόφαση αυτή φαίνεται να καταλήγει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης που είναι υπεύθυνη για τον διαγωνισμό, ύστερα από αιτήματα υποψήφιων επενδυτών.
- Οι τελευταίοι, λένε πηγές που γνωρίζουν επικαλέστηκαν την ευρύτερη αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή την περίοδο στις διεθνείς αγορές (βλ. Credit Suisse).
- Δεν έλειψαν πάντως και οι διαφωνίες, απ’ όσους ήθελαν να μην καθυστερήσει άλλο ο διαγωνισμός.
- Θυμίζουμε πως υπήρξε ήδη μια πρώτη ανατροπή. Πριν από περίπου ενάμιση μήνα και λίγο πριν την τελική ευθεία αποφασίστηκε η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού.
- Κάτι που κρίθηκε αναγκαίο για να ενταχθεί η επένδυση στο Ταμείο Ανάκαμψης και να αξιοποιηθεί το φθηνό ευρωπαϊκό χρήμα.
- Πρόθεση είναι η υποβολή των προσφορών να γίνει πριν τη διενέργεια των εκλογών.
- Η αίσθηση που υπάρχει στην αγορά είναι πως δύσκολα θα επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος.
- Ειδικά εν μέσω ενός τόσο τεταμένου προεκλογικού κλίματος…
————————
«Φρένο» στα crypto που ξαναβγαίνουν στον… αφρό
- Μετά την «σφαλιάρα» που δέχθηκαν με την κατάρρευση της FTX, τα κρυπτονομίσματα αρχίζουν να επιστρέφουν στην επιφάνεια.
- Στον απόηχο της τραπεζικής κρίσης που συγκλονίζει τις διεθνείς αγορές, το bitcoin που είναι και το πλέον δημοφιλές σημειώνει ένα πρωτοφανές ράλι ανόδου.
- Κάποιοι μάλιστα «στοιχηματίζουν» ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 100.000 δολάρια!
- Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα και έχοντας πλέον πάρει το μάθημά τους, οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο ετοιμάζονται να βάλουν πιο αυστηρούς κανόνες.
- Με στόχο φυσικά να προστατευτεί το επενδυτικό κοινό, το οποίο αναζητά διεξόδους σε ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας,
- Μαθαίνουμε πως και στην Ελλάδα εξετάζονται διάφορα πράγματα, ακόμη και ο περιορισμός της διαφήμισης.
- Τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, ωστόσο είναι δεδομένο πως έρχονται μέτρα για αυτή την άγνωστη εν πολλοίς μορφή επένδυσης…
————————–
Ανοίγει νωρίτερα η Διώρυγα, αλλά θα ξανακλείσει…
- Αρκετά νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό αναμένεται να ανοίξει φέτος η Διώρυγα της Κορίνθου.
- Έτσι αντί για τον Ιούνιο, οι υπεύθυνοι ετοιμάζονται να επιτρέψουν τις διελεύσεις από τον Ισθμό από τις αρχές Μαΐου.
- Πρόκειται για μια κίνηση που θα βοηθήσει σημαντικά και τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού.
- Η Διώρυγα θεωρείται πέρασμα κλειδί για τη ναυσιπλοΐα και δίνει άλλες δυνατότητες στους απανταχού λάτρεις των διακοπών με γιοτ.
- Οι προσδοκίες για την πορεία των εργασιών είναι και φέτος υψηλές, αφού οι ελληνικές θάλασσες αναμένεται να πλημμυρίσουν από χιλιάδες ιστιοπλοϊκά, σκάφη αναψυχής και θαλαμηγοί…
- Να πούμε πως πέρυσι πραγματοποιήθηκαν περίπου 6.000 διελεύσεις στο διάστημα των λίγων μηνών που λειτούργησε η Διώρυγα, δίνοντας βαθιά ανάσα στα οικονομικά της εταιρείας που την λειτουργεί.
- Πληροφορούμαστε πως η τελευταία, η οποία δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό υπέγραψε δάνειο προκειμένου να ανταποκριθεί και στις ανάγκες της μισθοδοσίας της…
- Οι διελεύσεις θα σταματήσουν ξανά τον Οκτώβριο για να συνεχιστούν τα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη.
- Θυμίζουμε πως ο Ισθμός έκλεισε πριν από δυο χρόνια λόγω κατολίσθησης, με τους υπεύθυνους να εκπονούν ένα γενναίο πρόγραμμα αποκατάστασης.
Latest News
Boeing: Θα σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα εάν οι αεροπορικές εταιρείες δεν δεχτούν αεροπλάνα Alphabet: Άνοδος της μετοχής λόγω της αύξησης των εσόδων το α’ τρίμηνο Πολύτιμα μέταλλα: Αν χάσατε το ράλι χρυσού υπάρχει πάντα το ασήμι Ούσα Βανς: Πώς από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου έγινε celebrity Wall Street: Τρίτη ημέρα ανόδου για S&P 500 και Nasdaq ΗΠΑ: Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες πέρυσι
ΗΠΑ: Τεράστιο χάος – μικρή αποτελεσματικότητα από το «υπουργείο» του Μασκ Γερμανία: Από την κατασκευή τρένων στην κατασκευή τανκς – Η ιστορική στροφή που γεννά ευκαιρίες Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων Volkswagen: H μεγάλη αντεπίθεση στην Κίνα Istanbul Earthquake – Greek Prof. Concerned Major Quake Yet to Strike Nestle: Κρατά τις τιμές για να μη χάσει καταναλωτές