Μετά την επίσημη ανακοίνωση των εκλογών από τον πρωθυπουργό, Κυριακό Μητσοτάκη, για την 21η Μαΐου, η Επιμελητηριακή Κοινότητα ζητά σταθερότητα και μία κυβέρνηση φιλική προς το επιχειρείν, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννη Μασούτη.

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Αυτό που εμείς ως επιχειρηματική κοινότητα ζητάμε, είναι να μην μπει η χώρα και η οικονομία σε μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας. Ζητάμε να προχωρήσουν γρήγορα οι πολιτικές διεργασίες και να σχηματιστεί το συντομότερο δυνατό μία σταθερή κυβέρνηση», για να προσθέσει πως «Μια κυβέρνηση φιλική προς το επιχειρείν. Μια κυβέρνηση που θα εγγυηθεί ότι οι βασικές δεσμεύσεις της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής θα συνεχίσουν να υλοποιούνται απρόσκοπτα. Θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, χωρίς καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα. Δεν πρέπει να χαθεί η οικονομική συγκυρία».

Σκηνικό αδιεξόδου στην πρώτη Κυριακή

Ακόμη τονίζεται ότι «οι επιχειρήσεις έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ηγηθούν στην προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία. Χρειάζονται και δικαιούνται σταθερό και αξιόπιστο περιβάλλον, στο οποίο να μπορούν να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα».

Τι είπε ο Μητσοτάκης

«Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαϊου» είπε ο πρωθυπουργός, δείχνοντας προς τη δεύτερη αναμέτρηση στις 2 Ιουλίου.

«Η δουλειά μας συνεχίζεται, είμαστε εδώ για να διορθώνουμε λάθη» ήταν το μήνυμά του προς τους υπουργούς του. Και έθεσε το σύνθημα της προεκλογικής περιόδου με την αποστροφή «προχωράμε μαζί μπροστά, αλλάζοντας την Ελλάδα πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μητσοτάκης είχε δεχθεί ισχυρές εισηγήσεις να δείξει άμεσα τον ακριβή χρόνο των εκλογών, ώστε να πάψει ο αποπροσανατολισμός της κυβερνητικής και της κομματικής μηχανής με την παραφιλολογία. Ήδη από χθες μάλιστα ο ίδιος από τη Λαμία περίπου έδειξε τις προθέσεις του. Και έδωσε στον κομματικό μηχανισμό επίσημο σήμα για την προεκλογική εκστρατεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα