Να βγάλει εκτός κάδρου το μεγάλο «αγκάθι» του ενόψει εκλογών που δεν είναι άλλο από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια σε βασικά προϊόντα προσπαθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς η Τουρκία μπαίνει στην τελική ευθεία ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου.

Σε ομιλία του στις 4 Μαΐου στην Κερασούντα ο Τούρκος πρόεδρος ανέβασε τους τόνους και σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού «ειρωνεύτηκε» ουσιαστικά τον βασικό του αντίπαλο ενόψει των εκλογών, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος θέλησε να στηλιτεύσει την ακρίβεια σε ένα βίντεο, στο οποίο απευθυνόταν στους Τούρκους ψηφοφόρους από την κουζίνα του, κρατώντας ένα κρεμμύδι. «Αυτό το κρεμμύδι στο χέρι μου θα φτάσει στις 100 λίρες! Σήμερα κοστίζει 30 λίρες», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε στον Κιλιτσντάρογλου λέγοντας απευθυνόμενος προς το πλήθος «Ξέρω πως δεν θα θυσιάσετε τον ηγέτη σας για λίγα κρεμμύδια και πατάτες».

«Οι τιμές της πατάτας και του κρεμμυδιού ποικίλλουν μεταξύ 15 και 25 λιρών…», είπε ακόμα.

Στη συνέχεια επικαλούμενος τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Τουρκίας ανακοίνωσε ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού για τον Απρίλιο στο 43,68% και παρά το γεγονός ότι το αναρξάρτητο ίδρυμα ENAG  αναφέρει ρυθμό πληθωρισμού στο 105,19%, ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε πως θα αρχίσει να πέφτει κάθε μήνα.

«Έχει μειωθεί στο 43 τοις εκατό ο πληθωρισμός, και θα συνεχίσει να μειώνεται κάθε μήνα… Ακόμα θα ξεπεράσουμε την ακρίβεια στην αγορά του παζαριού. Αναπληρώνουμε την απώλεια της ευημερίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να κάνετε τουλάχιστον έναν φίλο σας ή γείτονά σας να μας ψηφίσει»

Μάλιστα προέτρεψε τους ψηφοφόρους του όχι μόνο να τον ψηφίσουν αλλά να πείσουν και τους φίλους τους. «Στις 14 Μαΐου δεν είναι αρκετή η ψήφος σας πρέπει να κάνετε τουλάχιστον έναν φίλο σας ή γείτονά σας να μας ψηφίσει. Αλλιώς οι τρομοκράτες που έχουμε κυνηγήσει στο Ιράκ και στη Συρία θα έρθουν και θα στοιχειώσουν τη χώρα μας. Υπάρχουν προδότες της FETO (Γκιουλενιστές) που έρχονται και θα πάρουν τα παιδιά σας από τα χέρια σας, θα κλείσουν τη βαλβίδα του αερίου από τη Μαύρη Θάλασσα, θα ρίξουν τσιμέντο στο πετρέλαιο που βρήκαμε στο όρος Γκαμπάρ. Γεμίζουν τις πόλεις μας με αίμα και φωτιά».

Ακόμα δήλωσε προκλητικά πως «η Κερασούντα αυτά τα πάτρια εδάφη τα είχε «κάνει κόλαση» στις συμμορίες των Ποντίων. Έτσι πιστεύω πως και σήμερα η Κερασούντα θα «κάνει κόλαση» την πατρίδα στους κλακαδόρους του όρους Καντίλ (σ.σ Κούρδους) και στους Γκιουλενιστές».

Τέλος ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για το γεγονός ότι είναι υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. «Δεν είμαστε υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+, είμαστε εναντίον τους. Η οικογένεια είναι ιερή για εμάς».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα