Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την άφιξή του στην Ρώμη και την συνομιλία του με τον Ιταλό πρόεδρο της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, έγραψε στο Telegram ότι «στον πόλεμο αυτό η Ιταλία συντάσσεται με την σωστή πλευρά, με την πλευρά της αλήθειας». «Κινούμεθα προς την κατεύθυνση της νίκης. Νίκη σημαίνει ειρήνη για την χώρα μας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την έναρξη της συνομιλίας της με τον Ζελένσκι, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τόνισε ότι η χώρα της, μαζί με τους συμμάχους, θα συνεχίσει να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο μέχρι να επιτευχθεί μια δίκαιη ειρήνη για την Ουκρανία,με διακοπή των εχθροπραξιών από μέρους της Ρωσίας.

Αισιοδοξία για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Η Μελόνι διαβεβαίωσε, επίσης τον Βολοντίμιρ Ζελέσκι ότι η Ιταλία θα συνεχίσει να στηρίζει την αυστηρή εφαρμογή των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας από την στιγμή που πρόκειται για ένα από τα κύρια μέσα, ικανά να βοηθήσουν να τερματιστεί η στρατιωτική επίθεση.

Οι εξελίξεις στο μέτωπο

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει άτακτα από τις θέσεις τους στη νότια πλευρά των επιχειρήσεων στον τομέα του Μπαχμούτ τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Στο καθημερινό δελτίο ενημέρωσης σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία σημειώνει ότι με την υποχώρηση αυτή οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο εδάφους.

«Η περιοχή έχει κάποια τακτική σημασία επειδή ήταν ένα ρωσικό προγεφύρωμα στη δυτική πλευρά του καναλιού Ντονέτσκ-Ντονμπάς, η οποία σηματοδοτεί τη γραμμή του μετώπου», ανέφερε η ενημέρωση των μυστικών υπηρεσιών.

Επιστολή Πριγκόζιν στο Σοϊγκού

O ιδρυτής και επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης «Βάγκνερ» Γεβγκένι Πριγκόζιν κάλεσε χθες με επιστολή του τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να επισκεφθεί το Μπαχμούτ για να αξιολογήσει επί τόπου την κατάσταση.

Στην επιστολή του, που ανάρτησε η υπηρεσία τύπου της «Bάγκνερ» στο κανάλι της στο Telegram, γράφει ότι «αυτή τη στιγμή τα τμήματα της «Βάγκνερ» ελέγχουν περισσότερο από το 95% της πόλης Μπαχμούτ και συνεχίζουν την επίθεση για την πλήρη απελευθέρωση της». Παράλληλα επισημαίνει ότι «δίπλα στα τμήματα της ‘Βάγκνερ’ όπου βρίσκονται τμήματα του ρωσικού στρατού o εχθρός προέβη σε μια σειρά επιτυχημένες αντεπιθέσεις».

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη δύσκολη επιχειρησιακή κατάσταση, καθώς και την πολυετή σας πείρα διεξαγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων, σας παρακαλώ να έλθετε στην περιοχή της πόλης Μπαχμούτ και να εκτιμήσετε μόνος σας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί», γράφει ο Πριγκόζιν στην επιστολή του η οποία καταλήγει με τη φράση «Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, υπολογίζω στην ανταπόκριση σας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω