Άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο που εισήλθε στον πολωνικό εναέριο χώρο από την πλευρά της Λευκορωσία είναι πιθανόν μπαλόνι παρακολούθησης, ανακοίνωσε το πολωνικό υπουργείο Άμυνας.

«Το Κέντρο Εναέριων Επιχειρήσεων επεσήμανε την εμφάνιση στο πολωνικό εναέριο χώρο αντικειμένου που εισήλθε από την πλευρά της Λευκορωσίας. Πιθανόν πρόκειται για μπαλόνι παρακολούθησης. Η επαφή με τα ραντάρ χάθηκε κοντά στο Ρίπιν», πόλη της κεντρικής Πολωνίας.

Κιμ Φίλμπυ: Πράκτορας της Μόσχας και ταυτόχρονα στέλεχος της Βρετανικής Αντικατασκοπείας

Εκπρόσωπος της Δύναμης Εδαφικής Άμυνας της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι επιχείρηση εντοπισμού του αντικειμένου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όταν οι ΗΠΑ κατέρριψαν παρόμοιο μπαλόνι

Το τελευταίο περιστατικό με «μυστηριώδες» μπαλόνι καταγράφηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, στο… στόχαστρο του οποίου βρισκόταν το «μπαλόνι» για περίπου μία εβδομάδα, το άγνωστο αντικείμενο πέρασε πάνω από τη Χαβάη και κατευθύνθηκε προς την επικράτεια του Μεξικού.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματικούς, δεν ήταν γνωστή η προέλευσή του, ενώ οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν πέταξε πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Οι αρχικές εκτιμήσεις του Πενταγώνου αναφέρουν ότι το «μπαλόνι» δεν ανήκει στην Κίνα, διευκρίνισαν ωστόσο ότι δεν έχει γίνει κάποια αυτοψία.

Το περιστατικό ωστόσο, προκάλεσε ανησυχία στους Αμερικανούς αξιωματούχους, μετά την πτήση ενός κινεζικού κατασκοπευτικού «μπαλονιού» στα τέλη Ιανουαρίου.

Τότε, το «μπαλόνι» αυτό, αφού πέρασε από αρκετές περιοχές των ΗΠΑ, καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους