Ομαλή χαρακτήρισε την εκλογική διαδικασία στην Κεντρική Μακεδονία, ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής προβλήματα πουθενά» τόνισε, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο δημοτικό σχολείο Βραχιάς Θεσσαλονίκης.

Εκλογές 2023: Στις 21:00 το 80% του εκλογικού αποτελέσματος

Ο περιφερειάρχης ευχήθηκε, με αφορμή τη σημερινή γιορτή Κωνσταντίνου και Ελένης, χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες και πρόσθεσε: «Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για τη δημοκρατία μας, την πατρίδα μας, για τις ζωές μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας και ιδίως τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες και το μέλλον της χώρας μας. Καλή ψήφο σε όλους».

Η συμμετοχή

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι τώρα στις εκλογές έχει ψηφίσει το 31,52% των εγγεγραμμένων σε 16.520 εκλογικά τμήματα.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε μία και καλή τη δεύτερη ανακοίνωση, όπου σε αυτή συμμετέχουν περίπου το 80% των εκλογικών τμημάτων» ανέφερε ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Το exit poll

Στις 19.00 το απόγευμα αναμένεται να δημοσιευθεί το πρώτο, κοινό μεγάλο exit poll στα ελληνικά ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θα επιχειρήσουν να μετρήσουν την κατάταξη και τα ποσοστά που έχουν λάβει τα κόμματα.

Τι ώρα ξεκινά η ροή των σταυρών προτίμησης

Σε αυτές τις εκλογές η χρήση των νέων τεχνολογιών με τα tablets στα εκλογικά κέντρα, αλλάζει τα δεδομένα και στο θέμα της μετάδοσης των σταυρών υποψηφίων.

Η Singular Logic αναμένει ότι μετά τις 10 μ.μ. θα υπάρχει ροή αποτελεσμάτων σταυρών υποψηφίων ενώ, σύμφωνα με τον κ. Μπακάκο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε ορισμένες περιφέρειες θα μπορεί να γίνει και μία ασφαλή εκτίμηση για τα τελικά αποτελέσματα όσον αφορά στη σταυροδοσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα