Την απόλυση του 7% του εργατικού δυναμικού στη μονάδα cloud εξετάζει η Alibaba, την ώρα που ετοιμάζεται να εισαγάγει το συγκεκριμένο τμήμα στο Χρηματιστήριο.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει αρχίσει να ενημερώνει το προσωπικό για τις απολύσεις και επίσης βοηθά όσους υπαλλήλους το επιθυμούν να μετακινηθούν σε διαφορετικές θέσεις εσωτερικά, σύμφωνα με το CNBC.

Softbank: Αποχωρεί από την Alibaba – Τέλος στην επένδυση 23 ετών

Οι 6 επιχειρηματικές μονάδες

H κίνηση αυτή έρχεται, αφότου ανακοίνωσε τον Μάρτιο τα σχέδιά της να χωρίσει την εταιρεία σε έξι επιχειρηματικές μονάδες η καθεμία με τον δικό της διευθύνοντα σύμβουλο και το δικό της διοικητικό συμβούλιο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για ένα πλήρες spin-off της μονάδας cloud computing και ισχυρίστηκε ότι σκοπεύει το συγκεκριμένο τμήμα να γίνει ανεξάρτητη εταιρεία, εισηγμένη στο χρηματιστήριο.

Ναι μεν αλλά

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alibaba, Daniel Zhang, θεωρεί εδώ και καιρό το cloud computing ως το μέλλον του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά επί του παρόντος αντιπροσωπεύει μόλις το 9% των συνολικών εσόδων του ομίλου. Και τα έσοδα έχουν επιβραδυνθεί σημαντικά τα τελευταία τρίμηνα. Συγκεκριμένα, μειώθηκαν κατά 2% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο Zhang είπε στην κλήση κερδών της εταιρείας την προηγούμενη εβδομάδα ότι αυτό «οφείλεται εν μέρει στην προληπτική μας κίνηση να προσαρμόσουμε τη δομή των εσόδων μας και να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη υψηλής ποιότητας, καθώς και ως αποτέλεσμα εξωτερικών αλλαγών στο περιβάλλον της αγοράς και στη σύνθεση των πελατών».

Επιπλέον, η μητρική του TikTok, ByteDance, άρχισε να μετακινεί τις διεθνείς δραστηριότητές της από το cloud της Alibaba.

Ωστόσο, η Alibaba έχει σημειώσει κάποια πρόοδο σχετικά με τις δραστηριότητές της στο cloud τα τελευταία χρόνια. Είναι ο νούμερο ένα παίκτης σε μερίδιο αγοράς στην Κίνα και ο δεύτερος στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, ακριβώς πίσω από την Amazon, σύμφωνα με την Synergy Research Group. Συνολικά, σε παγκόσμιο επίπεδο όμως, εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από τους «συνήθεις υπόπτους» Amazon, Microsoft και Google.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή