Για την ενεργειακή διαχείριση κτηρίων και την ανάπτυξη έξυπνων οικιακών φορτιστών μίλησε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, στο πλαίσιο της Beyond 2023, o Βασίλης Καλαβρουζιώτης, Head of Energy Solutions της Eunice Energy Group.

Όπως είπε ο κ. Καλαβρουζιώτης η Eunice Energy είναι ένας τεχνολογικός όμιλος με εξειδίκευση στην ενέργεια και τις Ανανεώσιμες Πηγές. «Τα προϊόντα μας έχουν να κάνουν με διαχείριση ενέργειας σε κτήρια και με την ηλεκτροκίνηση όπου κατασκευάζουμε τους πρώτους έξυπνους φορτιστές», είπε ο κ. Καλαβρουζιώτης για να συμπληρώσει ότι «είμαστε 100% ελληνικός όμιλος και επιμένουμε “ελληνικά”».

Παντελής Τράκας: Η οπτική ίνα και το 5G δεν είναι το Αγιο Δισκοπότηρο

Ο κ. Καλαβρουζιώτης αναφέρθηκε στο project της Τήλου σχετικά με την αποθήκευση ενέργειας, που έχει καταστήσει το νησί πλήρως αυτόνομο. Όπως είπε «μπορούμε να κάνουμε ενεργειακά αυτόνομα και ανεξάρτητα νοικοκυριά και επιχειρήσεις». Επιπλέον, σημείωσε ότι η εταιρεία έχει αναπτύξει το δικό της λογισμικό ο οποίο κάνει την διαχείριση της ενέργειας με βάση τα στοιχεία που προσφέρουν οι έξυπνες οικιακές συσκευές.

«Οι οικιακές μπαταρίες πλέον είναι πολύ μικρές σε όγκο, μικρότερες και από την εξωτερική μονάδα ενός air condition», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Καλαβρουζιώτη η εταιρεία δουλεύει ήδη σε νέες λύσεις ολοκληρωμένης παροχής ενέργειας (φόρτιση αυτοκινήτου κλπ).

Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στο δίκτυο φόρτισης οχημάτων με την κατασκευή των πρώτων ελληνικών φορτιστών στις εγκαταστάσεις στην Μάνδρα Αττικής. Όπως είπε οι φορτιστές που αναπτύσσει η εταιρεία μπορούν να παραμετροποιηθούν σε τεχνικά χαρακτηριστικά ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη. Οι συγκεκριμένοι φορτιστές είναι και πιο ανθεκτικοί στον χρόνο λόγω του modular σχεδιασμού οπότε σε περίπτωση βλάβης αντικαθίσταται ένα μόνο εξάρτημα και όχι όλος ο σταθμός φόρτισης.

Επιπλέον, οι σταθμοί φόρτισης είναι ανθεκτικοί σε δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες και ειδικά σε παράκτια περιβάλλοντα (έχουν γίνει δοκιμές σε διάφορα νησιά Τήλος, Αστυπάλαια κλπ).

Στο ερώτημα αν υπάρχει ζήτηση για οικιακούς φορτιστές, ο κ. Καλαβρουζιώτης  είπε ότι «όσο αυξάνονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανάλογα αυξάνονται και οι φορτιστές».

Στο ερώτημα αν αντέχει το δίκτυο ηλεκτροδότησης, η απάντηση ήταν «όχι» και για το λόγο αυτό χρειάζονται επενδύσεις για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές. Επιπλέον τόνισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι επενδύσεις σε επίπεδο ΑΠΕ ενώ σημείωσε ότι «οι μπαταρίες προσφέρουν χαρακτηριστικά σταθεροποίησης στο δίκτυο».

Τέλος επιβεβαίωσε ότι η Eunice Energy Group θα συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία για το νέο καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αιγύπτου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News