Την επιτυχή παράδοση του πρώτου πιστοποιημένου φορτίου μπλε αμμωνίας στην Κίνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με το LPG carrier SEATEAM της εταιρείας, ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Thenamaris.

Thenamaris: Το SEASURFER παρέδωσε το πρώτο φορτίο στον κόσμο μπλε αμμωνίας

Η φόρτωση της μπλε αμμωνίας πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Ras Al-Khair της Σαουδικής Αραβίας και από εκεί το SEATEAM έπλευσε στην Κίνα επιτυγχάνοντας ακόμη ένα ορόσημο για τη Thenamaris.

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2022, η εταιρεία παρέδωσε το πρώτο φορτίο πιστοποιημένης μπλε αμμωνίας στην Νότιο Κορέα. Επρόκειτο για το πλοίο  SEASURFER, ένα πλοίο μεταφοράς υγραερίου (LPG Carrier) που διαχειρίζεται η Thenamaris LNG, το οποίο παρέδωσε το πρώτο πιστοποιημένο φορτίο μπλε αμμωνίας στον κόσμο στο Ulsan της Νότιας Κορέας. Το φορτίο φορτώθηκε στο Al Jubail της Σαουδικής Αραβίας.

Η μπλε αμμωνία είναι ένα καύσιμο χαμηλών εκπομπών και θεωρείται καύσιμο που συμβάλλει στην απανθρακοποίηση και μπορεί να αξιοποιηθεί από πολλούς κλάδους της οικονομίας και από τη ναυτιλία.

H Thenamaris ελέγχει σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, ένα στόλο από 100 πλοία εκ των οποίων 58 είναι δεξαμενόπλοια (τα οκτώ υπο ναυπήγηση), 25 Bulk carriers (εκ των οποίων τα τέσσερα υπό ναυπήγηση), δυο containerships, επτά LNG Carriers, και οκτώ LPG Carriers.

Επικεφαλής της εταιρείας είναι ο Νικόλας Mαρτίνος, γιος του Nτίνου, που επιμένει σε μια ποιοτική αναπτυξιακή πολιτική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία