Στην περιοχή του 7,25% διαμορφώθηκε το αρχικό επιτόκιο του νέου senior preferred ομολόγου της  Alpha Bank, το οποίο είναι διάρκειας έξι ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα πέντε έτη,  αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η Alpha Bank στοχεύει στην άντληση 400 εκατ. ευρώ, καθώς, έχουν ήδη υποβληθεί προσφορές άνω του ενός δισ. ευρώ. Πλέον στόχος της τράπεζας είναι να διασφαλίσει ένα επιτόκιο κάτω του 7%.

Alpha Bank: Νέα ομολογιακή έκδοση, στο πλαίσιο των MREL

Σημειώνεται ότι ο τίτλος θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου και αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba3 από την Moody’s και BB- από την S&P.

Συντονιστές της έκδοσης είναι οι Goldman Sachs Bank Europe SE, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley Europe SE, Nomura και UBS Investment Bank, οι οποίες χθες Δευτέρα είχαν σχετικά calls με επενδυτές.

Η έκδοση αξιοποιεί την ιδιαίτερα θετική αποδοχή του νέου στρατηγικού πλάνου της Alpha Bank από την επενδυτική κοινότητα (μετά το investor day προ ημερών) αλλά και τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενόψει και της αναμενόμενης επιστροφής σε επενδυτική βαθμίδα.

Οι ελληνικές τράπεζες καλούνται μέχρι το 2025 να έχουν ενισχύσει τα κεφάλαιά τους για προληπτικούς λόγους, στο πλαίσιο της υποχρέωσης MREL (Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων).

Τι βλέπουν  οι διεθνείς οίκοι

Με θετικά σχόλια και νέες τιμές-στόχους υποδέχτηκαν επενδυτές και αναλυτές τις ανακοινώσεις που έκανε στο Investor Day η Διοίκηση της Alpha Bank, όπου έθεσε τους στόχους και τις αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας της με βάση το νέο της Στρατηγικό Σχέδιο για το 2023-2025. Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις της Διοίκησης, σειρά επενδυτικών οίκων επιβεβαίωσαν τα υψηλά περιθώρια ανόδου της μετοχής της Τράπεζας, χαρακτηρίζοντας τους νέους στόχους που έθεσε η Διοίκηση της Alpha Bank φιλόδοξους αλλά και εφικτούς. Οι τιμές-στόχοι που δίδονται πλέον για την μετοχή της τράπεζας αφορούν τα 2 ευρώ από Axia Ventures, τα 1,95 ευρώ από την Goldman Sachs, τα 1,70 ευρώ από την Deutsche Bank και τα 1,75 ευρώ από την Citigroup.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις