Στα 26 δισ. δολάρια θα αυξήσει τις επενδύσεις της στην Ινδία η Amazon.com  μέχρι το 2030, προσθέτοντας 6,5 δισ. δολάρια σε νέες προγραμματισμένες επενδύσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση  του διευθύνοντος συμβούλου, Άντι Τζάσι, με τον πρωθυπουργό Ναρέντα Μόντι  στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν και ο Τζάσι δεν έδωσε λεπτομέρειε , η ανακοίνωση του ακολουθεί την αντίστοιχη της μονάδας cloud computing της Amazon, Amazon Web Services,  που δήλωσε ένα μήνα πριν ότι θα επενδύσει 1,06 τρισ. ρουπίες (12,9 δισεκατομμύρια δολάρια) στη χώρα μέχρι το τέλος του 2030.

Amazon: Κατηγορία για εξαπάτηση εκατομμυρίων καταναλωτών που ενέγραψε στο Prime

Νωρίτερα, η Amazon είχε ανακοινώσει ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως για να ενισχύσει την επιχείρησή της στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όπου ανταγωνίζεται την Flipkart της Walmart και την Reliance Retail του δισεκατομμυριούχου Mukesh Ambani.Το νέο επενδυτικό ποσό που δεσμεύτηκε τώρα ανέρχεται σε περίπου επιπλέον 6,5 δισ. δολάρια.

Η επένδυση που ανακοίνωσε ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Μόντι έρχεται να προστεθεί στις επενδύσεις άλλων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής εργαλείων ημιαγωγών Applied Materials και της εταιρείας κατασκευής τσιπ μνήμης Micron Technology, οι οποίες ανέλαβαν δεσμεύσεις κατά τη διάρκεια της  επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού.

Ο Μόντι και ο Τζάσι μίλησαν για την υποστήριξη των ινδικών νεοφυών επιχειρήσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ενεργοποίηση των εξαγωγών, την ψηφιοποίηση και την ενδυνάμωση των ατόμων και των μικρών επιχειρήσεων ώστε να μπορούν να ανταγωνίζονται παγκοσμίως, σύμφωνα με την Amazon.

Ξεχωριστά, η Google  θα ανοίξει ένα παγκόσμιο κέντρο λειτουργίας fintech στην πόλη GIFT City στο δυτικό κρατίδιο Gujarat της Ινδίας, με ομάδες που θα εργάζονται σε επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την υπηρεσία πληρωμών GPay και άλλες λειτουργίες προϊόντων της Google, ανέφερε η εταιρεία  στο Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία