Μπλε έγινε όλος ο χάρτης της Ελλάδας, με τη Νέα Δημοκρατία να έχει την απόλυτη κυριαρχία και με ενσωματωμένο, μέχρι αυτή τη στιγμή, το 96,93% να αγγίζει το 40,55%.

Όπως και στις εκλογές της 21ης Μαΐου έτσι και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε ξανά μόνο μία περιοχή και αυτή είναι της Ροδόπης με ποσοστό 33,78%. Η ΝΔ συγκέντρωσε στη Ροδόπη 28,77% και το ΠΑΣΟΚ 19,08%. Ακολούθησαν Ελληνική Λύση με 4,10% και οι Σπαρτιάτες με 2,60%.

Τσίπρας: Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζουμε ότι και στον πρώτο γύρο των εκλογών, στις 21 Μαΐου, η Ροδόπη ήταν η μοναδική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κυριάρχησε ο Οζγκιούρ Φερχάτ, ένας 38χρονος οδοντίατρος, «βάφοντας» ροζ τον μοναδικό νομό στον εκλογικό χάρτη.

Η προεκλογική περίοδος επικεντρώθηκε στην κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στις εκλογές στην Ροδόπη.

Μάλιστα στις 19 Ιουνίου απέσυρε την υποψηφιότητά από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Μουσταφά Κατραντζή, προκειμένου, όπως έγραψε συγκεκριμένα «να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω