Αλλαγές στις συναλλαγές του κοινού με τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ ενόψει του καύσωνα, ανακοίνωσε η διοίκηση του οργανισμού.

Συγκεκριμένα, για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών και για λόγους προστασίας της υγείας τους κατά τις ημέρες που, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, προβλέπονται επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου (Πέμπτη 13 Ιουλίου και Παρασκευή 14 Ιουλίου), τα ραντεβού που είναι προγραμματισμένα με υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ τις συγκεκριμένες ημερομηνίες από τις 12:00 έως τις 15:00, αναβάλλονται και θα επαναπρογραμματιστούν άμεσα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, με προτεραιότητα στις περιπτώσεις που τίθεται θέμα προθεσμίας.

Καύσωνας «Κλέων»: Κανονικά η λειτουργία των λαϊκών αγορών – Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Ευέλικτη προσέλευση και αποχώρηση των υπαλλήλων στο Δημόσιο

Υπενθυμίζεται πως εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών η εγκύκλιος, που περιέχει τα μέτρα προστασίας των υπαλλήλων για λόγους υγείας καθώς και η λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών ενόψει του επικείμενου καύσωνα.

Το υπουργείο Εσωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες καύσωνα που παρατηρούνται στη χώρα μας προχωρά στη λήψη σχετικών μέτρων προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι για όσες ημέρες διαρκεί ο καύσωνας, θεωρείται δικαιολογημένη η μη προσέλευση στην υπηρεσία των υπαλλήλων εκείνων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Για τους υπόλοιπους υπαλλήλους:

Προβλέπεται ευέλικτη προσέλευση και αποχώρηση των υπαλλήλων, ήτοι αλλαγή του ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης κατά τις επίμαχες ημέρες του καύσωνα. Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού και οι οικείοι προϊστάμενοι λαμβάνοντας υπόψη και τη φύση των καθηκόντων των υπαλλήλων, αλλά και τις συνθήκες του τόπου παροχής εργασίας (εσωτερικός ή εξωτερικός χώρος, κλιματισμός κ.ά) μπορούν επίσης να επιτρέπουν την πρόωρη αποχώρηση των υπαλλήλων εφόσον κρίνουν ότι υφίσταται θέμα υγείας και ασφάλειας λόγω των ειδικών συνθηκών καύσωνα.

Παροχή τηλεργασίας σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του αρ. 7 του ν. 4807/2021, εφόσον αυτό συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης τους.

Στο σημείο αυτό διευκρινίζεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού κατά την επιλογή του μέτρου της τηλεργασίας και δεδομένου ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, θα προτάσσουν τους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ειδικά για τους υπαλλήλους που η φύση των καθηκόντων τους απαιτεί την παροχή εργασίας σε εξωτερικούς χώρους, απαιτείται η λήψη εκείνων των μέτρων, όπως προσδιορίζονται στις ως άνω σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax