Υποχώρησαν τα κέρδη της Goldman Sachs το δεύτερο τρίμηνο, καθώς ο γίγαντας της Wall Street προέβη σε απομείωση ύψους 504 εκατ. δολαρίων που συνδέεται με την GreenSky, ενώ η επενδυτική τραπεζική δέχθηκε πλήγμα από τον χαμηλό όγκο συναλλαγών, όπως αναφέρει το Reuters.

Η εταιρεία ανέφερε την Τετάρτη κέρδη 1,07 δισ. δολαρίων ή 3,08 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, έναντι 2,79 δισ. δολαρίων ή 7,73 δολαρίων ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Goldman Sachs: Βάζει τέλος στη συνεργασία με την Apple

Ζημιά από τις αυξήσεις επιτοκίων

Οι δέκα συνεχόμενες αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχουν πλήξει την οικονομία, με πολλά στελέχη να προβλέπουν επιβράδυνση το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Αυτό έχει εμποδίσει την αγορά συγχωνεύσεων και εξαγορών να ανακάμψει, ακόμη και αν έχει αρχίσει να παρουσιάζει κάποια σημάδια βελτίωσης.

Τα νούμερα

Οι αμοιβές επενδυτικής τραπεζικής για το τρίμηνο μειώθηκαν κατά 20% σε 1,43 δισ. δολάρια. Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση σταθερού εισοδήματος, συναλλάγματος και εμπορευμάτων μειώθηκαν κατά 26%, ενώ τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση μετοχών παρέμειναν σε γενικές γραμμές αμετάβλητα.

Τα αποτελέσματα της Goldman προσφέρουν περαιτέρω ενδείξεις ότι το υψηλό κόστος δανεισμού θα αρχίσει να επιβαρύνει τη ζήτηση δανείων αργότερα φέτος.

Την Τρίτη, η ομότιμη της Goldman Morgan Stanley δήλωσε ότι τα έσοδά της από την επενδυτική τραπεζική κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, αλλά η εμπορική δραστηριότητα είχε αποδυναμωθεί.

Αισιόδοξοι οι αναλυτές

Οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι ότι η συνεχιζόμενη ανάκαμψη των χρηματιστηρίων θα ενθαρρύνει τη σύναψη συμφωνιών και νέων δημόσιων εγγραφών.

Ωστόσο, η αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία της οικονομίας εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο, με την παγκόσμια δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών να μειώνεται κατά 36% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή