Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα στοιχεία από τον κλάδο της μεταποίησης απογοήτευσαν τους επενδυτές, οι οποίοι προσπάθησαν να κινηθούν προς τις εισηγμένες που ικανοποίησαν με τα αποτελέσματα τους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,88%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να χάνει 1,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,43% στις 7.666 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 1,26% στις 16.240 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,22% στις 7.406 μονάδες.

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε επίπεδο τίτλων, η μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία BP ανακοίνωσε σήμερα πτώση σχεδόν 70% σε ετήσια βάση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου λόγω των ασθενέστερων τιμών των ορυκτών καυσίμων, απηχώντας μια τάση που παρατηρείται σε ολόκληρη την ενεργειακή βιομηχανία. Η μετοχή σημείωσε απώλειες 1%.

Επίσης, οι μετοχές της βρετανικής εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου Man Group υποχώρησαν κατά 6,4%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση των καθαρών εισροών για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Από την άλλη, κέρδη 1% σημείωσε και η HSBC, αφού η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού κατέγραψε υψηλότερα κέρδη και έσοδα για το πρώτο εξάμηνο του 2023, υποβοηθούμενη κυρίως από τα ισχυρότερα περιθώρια κέρδους εν μέσω αύξησης των επιτοκίων.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες προέρχονται από έναν θετικό Ιούλιο, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να σημειώνει άνοδο 2%, υποβοηθούμενος από τις ενδείξεις ότι ο ευρωπαϊκός πληθωρισμός έχει κορυφωθεί. Ωστόσο, η επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να περιορίσει τον πληθωρισμό είχε αντίκτυπο στην ανάπτυξη της περιοχής.

Η έκταση αυτού του φαινομένου αποτυπώθηκε στη μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, η οποία μειώθηκε τον Ιούλιο με τον ταχύτερο ρυθμό από την έναρξη της πανδημίας του Covid-19. Ο τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών της HCOB για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη υποχώρησε στο 42,7 τον Ιούλιο από 43,4 τον Ιούνιο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές