Στο κενό έπεσαν οι αρχικές προσπάθειες να σπάσει τον κύκλο της πλάγιας γραμμής το ελληνικό χρηματιστήριο, με πολλά χαρτοφυλάκια να προχωρούν μάλιστα και σε ρευστοποιήσεις, οι οποίες κυριάρχησαν στο τελευταίο τρίωρο. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,84% στις 1.324,28 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 104 εκατ. ευρώ.

Ο Αύγουστος δεν άρχισε καλά για την αγορά, η οποία όχι μόνο άφησε στη μέση την προσπάθεια ανάκτησης των 1.340 μονάδων, αλλά προσγειώθηκε πολύ χαμηλότερα, με τους αγοραστές να οπισθοχωρούν αφήνοντας το έδαφος στους πωλητές, ακόμη και σε τίτλους που έδειχναν ότι θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν ανοδικά σήμερα.

Wall Street: Τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα φέρνουν νευρικότητα και μικτά πρόσημα

Τα σημάδια κόπωσης, μετά από τόσους μήνες ανόδου ήταν εδώ και σήμερα, με πολλούς τίτλους να επιλέγουν τις διορθώσεις δίνοντας την ευκαιρία σε πολλά χαρτοφυλάκια να “γράψουν” τα εντυπωσιακά λογιστικά τους κέρδη. Άλλωστε, η εικόνα σήμερα δεν άλλαξε, ούτε με τα θετικά ομολογουμένως stress test των τραπεζών, ούτε και με τα αποτελέσματα των Πειραιώς και Eurobank, ούτε και με την αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο R&I. Τα σημάδια κόπωσης μετά από τέσσερις μήνες συνεχούς ανόδου επομένως είναι περισσότερο εμφανή, καθώς εισερχόμαστε και σε μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία πολλά χαρτοφυλάκια απουσιάζουν.

Αντ΄αυτού, είδαμε και σήμερα μια διάχυση του ενδιαφέροντος σε τίτλους μικρότερης κεφαλαιοποίησης, οι οποίοι εμφανίζουν ισχυρά σημάδια ανάπτυξης και υγιών ισολογισμών.Ενδεχομένως η αγορά να θέλει να κρατήσει τα επίπεδα εωσότου υπάρξει η επιστροφή των… εκδρομέων – επενδυτών, με το τέλος Αυγούστου να είναι περισσότερο ενδιαφέρουσα περίοδο από την τρέχουσα.

Σε επίπεδο τίτλων, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Aegean, Alpha Bank και Quest δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σημαντικές ήταν και οι απώλειες σε Cenergy, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Λάμδα, Eurobank και Τέρνα Ενεργειακή. Σε αρνητικά εδάφη και οι Εθνική, Τιτάν, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Autohellas και ΔΕΗ, ενώ θετικά οι ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης και Ελλάκτωρ. Η Πειραιώς κέρδισε 2,15%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών