«Απολύτως αναμενόμενη» χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, την έναρξη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Β΄ φάσης διερεύνησης και αξιολόγησης της συμφωνίας εξαγοράς της Άκτωρ ΑΤΕ από την Intrakat.

Ο κ. Εξάρχου τονίζει ότι όλες «οι συμφωνίες παρομοίου μεγέθους και σημασίας είθισται να εισέρχονται σε Β΄ φάση διερεύνησης και αξιολόγησης». Επισημαίνει επίσης, ότι το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι αυτό που προβλέπεται από τη νομοθεσία, και είναι εντός του χρονοδιαγράμματος που και οι αντισυμβαλλόμενες εταιρίες ανέμεναν.

Με την εξαγορά της Άκτωρ από την Ελλάκτωρ, η Intrkat καθίσταται ο δεύτερος ισχυρότερος πόλος στον κατασκευαστικό κλάδο της χώρας, καθώς η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα διαθέτει ανεκτέλεστο ύψους 4 δισ. ευρώ (4 δισ. ευρώ ανεκτέλεστο: 2,7 δισ. η Άκτωρ και 1,3 δισ. η Intrakat – στοιχεία 9μήνου 2022).

Έκλεισε το mega deal στις κατασκευές – Στα χέρια της Intrakat η Άκτωρ

Το τίμημα

Η οικονομική πρόταση της Intrakat για την απόκτηση του 100% της Άκτωρ ΑΤΕ , η οποία και εγκρίθηκε απλο την πλειοψηφία των μετόχων της Ελλάκτωρ, αποτελείται από τα παρακάτω δύο μέρη:

  • Καταβολή τιμήματος ύψους 100 εκ. ευρώ για το 100% των μετοχών, εκ των οποίων τα 20 εκ. κατεβλήθησαν με την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών και τα 80 εκ. ευρώ πρόκειται να καταβληθούν με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών της Άκτωρ ΑΤΕ.
  • Αποπληρωμή ενδοομιλικών δανείων που είχε παράσχει η εταιρεία και θυγατρικές της προς την Άκτωρ ΑΤΕ έως του ποσού των 114 εκ. ευρώ Η αποπληρωμή των εν λόγω υποχρεώσεων θα πραγματοποιηθεί σταδιακά σε διάστημα έως 24 μηνών από την ολοκλήρωση της Πώλησης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Εξάρχου

Σχετικά με το Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Ανταγωνισμού για έναρξη της Β΄ φάσης διερεύνησης και αξιολόγησης της συμφωνίας εξαγοράς της Άκτωρ ΑΤΕ από την Intrakat, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat κ. Αλέξανδρος Εξάρχου σημείωσε ότι η εξέλιξη της διαδικασίας ήταν απολύτως αναμενόμενη, μιας και όλες οι συμφωνίες παρομοίου μεγέθους και σημασίας είθισται να εισέρχονται σε Β΄ φάση διερεύνησης και αξιολόγησης. Το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι αυτό που προβλέπεται από τη νομοθεσία, και είναι εντός του χρονοδιαγράμματος που και οι αντισυμβαλλόμενες εταιρίες ανέμεναν . Η διοίκηση της εταιρείας, εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η εν λόγω συγκέντρωση θα εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού εντός του πλαισίου αυτού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις