Συνέχεια των ενεργειακών πιέσεων σήμερα και στη Wall Street, με την άνοδο των τιμών του πετρελαίου να έχει επαναφέρει τους φόβους για πιθανές πληθωριστικές πιέσεις και ανατροπή των εκτιμήσεων για τα επόμενα βήματα της Federal Reserve.

Πετρέλαιο: Τρομάζουν οι προβλέψεις για τις τιμές – Τι λένε οι αναλυτές της UBS

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,38% στις 34.511 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,39% στις 4.479 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,38% στις 13.967 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, άνω του 10% κινούνται οι μετοχές της Roku, μετά την ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει σε μια σειρά μέτρων μείωσης του κόστους, συμπεριλαμβανομένων των απολύσεων.

Παρόλα αυτά, οι πιέσεις από τις τιμές του πετρελαίου συνεχίζονται, οι οποίες ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Νοέμβριο μετά την παράταση της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας στις εθελοντικές περικοπές εφοδιασμού. Μετά από μία άνοδο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate διορθώνουν αυτήν την ώρα κατά 0,7% στα 86,07 δολάρια.

Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των ομολόγων επανήλθαν σε ανοδική τροχιά. Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και των αποδόσεων μπορεί να εγείρει ανησυχίες για το πώς η Federal Reserve θα προχωρήσει τα επιτόκια, σύμφωνα με τον Bill Merz, επικεφαλής έρευνας κεφαλαιαγοράς στην U.S. Bank Wealth Management.

«Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου τροφοδοτεί πραγματικά τον πληθωρισμό», είπε. «Και η ιστορία για τον πληθωρισμό τροφοδοτεί τις αποδόσεις των ομολόγων και αλλαγή εκτιμήσεων για το τι πρόκειται να κάνει η Fed».

Τα μακροοικονομικά

Στα μάκρο της ημέρας, το έλλειμμα αγαθών και υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών αυξήθηκε στα 65 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο, σημειώνοντας αύξηση 2,0% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έκθεση του Bureau of Economic Analysis. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,6% σε μηνιαία βάση στα 251,7 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,7% στα 316,7 δισ. δολάρια τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούνιο.

Σε ετήσια βάση, το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε κατά 128,3 δισεκατομμύρια δολάρια ή 21,4% από την ίδια περίοδο του 2022. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 27,3 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,6%, και οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 101,0 δισεκατομμύρια δολάρια ή 4,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street