Οι αρκούδες κυριαρχούν στην στερλίνα μετά την απροδόκητη υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων στην Βρετανία, ενώ μερίδα αναλυτών εκτιμά οι απώλειες θα συνεχιστούν στο μέλλον.

Η στερλίνα υποχώρησε στα 1,2305 δολάρια στις ασιατικές αγορές συναλλάγματος, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο, καθώς οι έμποροι επαναξιολόγησαν τις πιθανότητες για μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας. Η Commonwealth Bank of Australia αναφέρει ότι το βρετανικό νόμισμα μπορεί να αποδυναμωθεί γύρω στα 1,2075 δολάρια, ενώ η Nomura  βλέπει πιθανότητα να διολισθήσει στα 1,18 δολάρια.

Δολάριο: Νέα υψηλά επίπεδα-Υποχωρεί το γεν

«Υπάρχει πλέον μεγαλύτερος κίνδυνος η BοE να σηματοδοτήσει το τέλος του κύκλου σύσφιγξης στη σημερινή της συνεδρίαση», δήλωσε η Κάρολ Κογκ, στρατηγική αναλύτρια της Commonwealth Bank of Australia. «Ο «περιστερίσιος» τόνος των ανακοινώσεων μετά τη συνεδρίαση μπορεί να επιβαρύνει περαιτέρω τις προσδοκίες της BOE και την συναλλαγματική ισοτιμία στερλίνας-δολαρίου»

Μια νέα κρίση αδυναμίας είναι πιθανό να επιδεινώσει την βρετανική λίρα, η οποία καταγράφει απώλειες  που αγγίζουν το 3% αυτό το μήνα και υπολείπεται όλων των ομολόγων της στην Ομάδα των 10. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Τετάρτης έδωσαν νέα πυρομαχικά στις αρκούδες  και ώθησαν τις Nomura και Goldman Sachs Group Inc. να αντιστρέψουν τις εκκλήσεις για αύξηση της ισοτιμίας.

Ορισμένοι οικονομολόγοι αναμένουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα επιλέξουν μια «περιστερίσια αύξηση», όπως ακριβώς έκανε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην τελευταία της απόφαση.

Η DBS Bank Ltd. συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που έχουν αυτή την άποψη. Ενώ η τράπεζα βλέπει ότι η BοE θα συσφίγξει κατά ένα τέταρτο της μονάδας, αναμένει ότι «η λίρα θα υποτιμηθεί σε μια περιστερίσια αύξηση σήμερα», έγραψαν σε σημείωμά τους οι στρατηγικοί αναλυτές.

«Παραμείνετε short GBP/USD στο 1,22, με τις αγορές να εξετάζουν πιθανώς το ενδεχόμενο να κοιτάξουν τα επίπεδα του 1,18 που είχαν οριστεί τον Μάρτιο, ίσως», έγραψε σε σημείωμά του ο Jordan Rochester, στρατηγικός αναλυτής νομισμάτων στη Nomura.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές