Ανοιχτή για την υποβολή αιτήσεων από τα νοικοκυριά θα είναι έως τις 8 Ιανουαρίου 2024 η πλατφόρμα του Market Pass 2. H παράταση της προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές έφερε παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του Market Pass καθώς και του χρόνου ισχύος της ψηφιακής κάρτας έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Ωστόσο, όσοι υποβάλουν αίτηση μετά τις 31 Οκτωβρίου 2023 θα λάβουν το επίδομα στα μέσα Ιανουαρίου ενώ τα νοικοκυριά που θα υποβάλουν αίτηση μέχρι το τέλος του μήνα θα δουν τα χρήματα του market pass στον τραπεζικό τους λογαριασμό ή στην ψηφιακή κάρτα έως τις 5 Νοεμβρίου 2023.

Market Pass 2: Προθεσμία 10 ημερών για αιτήσεις από τους νέους δικαιούχους

Σύμφωνα με νέα απόφαση που υπογράφουν οι Κωστής Χατζηδάκης, Θάνος Πετραλιάς, Νίκη Κεραμέως, Κώστας Σκρέκας και Δημήτρης Παπαστεργίου οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση και μετά τις 31 Οκτωβρίου 2023 και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2024 προκειμένου να λάβουν το επίδομα για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Στην περίπτωση αυτή τα νοικοκυριά θα λάβουν το Market Pass έως τις 15 Ιανουαρίου 2024 ενώ όσοι θα υποβάλλουν αίτηση έως και 31 Οκτωβρίου 2023 θα λάβουν το επίδομα έως τις 5 Νοεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οι νέες εκδοθείσες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες παραμένουν ενεργοποιημένες έως την 29η Φεβρουαρίου 2024, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να τις απενεργοποιήσει, ενώ η ισχύς των ήδη εκδοθεισών ψηφιακών χρεωστικών καρτών, δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης της παρούσας, παρατείνεται αυτοδίκαια έως την 29η Φεβρουαρίου 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Επίδομα γένννησης: Τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου καταβάλλονται τα αναδρομικά σε 58.912 μητέρες
Οικονομία |

Πότε πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης σε 58.912 μητέρες

Το επιπλέον ποσό που προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης, καταβάλλεται στις δικαιούχους χωρίς αυτές να υποβάλλουν νέα αίτηση ή  προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας
Οικονομία |

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και είπε ότι η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το λιμάνι από τις κακοκαιρίες θα γίνει σε χρονικό διάστημα ενός έτους