Συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με το ποσοστό του να κατρακυλά ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό «Star».

Παράλληλα, η ΝΔ παρά τη φθορά που εμφανίζουν τα ποσοστά της σε σύγκριση με τις τις εθνικές εκλογές, το μεγάλο προβάδισμά της έναντι των άλλων κομμάτων παραμένει. Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη δεύτερη θέση.

ΝΔ για τις «βόμβες» Σκουρλέτη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται να απαντήσει»

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,6% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 12,9%, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 11,9%, ΚΚΕ 8,5%, Σπαρτιάτες 3,5%, Ελληνική Λύση 5,4%, Νίκη 2,5% και Πλεύση Ελευθερίας 2,3%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμάται από το 48% των ερωτηθέντων ότι είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός. Το 13,8% εκτιμά ότι είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και το 12,1% τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ψηλά ο Κουτσούμπας στη δημοφιλία

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακολουθεί δεύτερος ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης, τέταρτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου και -μόλις- πέμπτος ο Στέφανος Κασσελάκης. Τον ακολουθούν οι κ.κ. Βελόπουλος, Νατσιός και Στίγκας.

Πιο… αντιδημοφιλής πολιτικός αρχηγός είναι ο Βασίλης Στίγκας. Ακολουθεί ο Κυριάκος Βελόπουλος και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Νατσιός, στην πέμπτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έκτος ο Νίκος Ανδρουλάκης, έβδομος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τελευταίος ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ
Επικαιρότητα |

Tι πρόκειται να δούμε στις ευρωεκλογές – Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στα κομματικά επιτελεία για τις ευρωεκλογές με το μεγάλο στοίχημα να είναι η συμμετοχή των πολιτών και ο μεγάλος φόβος η άνοδος της ακροδεξιάς.