Μπορεί να μην ήταν ποτέ ένας ιδιοφυής τεχνολόγος, πλην όμως ήταν ένας πολύ καλός μηχανικός του νέου εμπορίου που γέννησε η έκρηξη των dot.com. Ο ιδρυτής και CEO της Amazon, Τζέφ Μπέζος αναδείχτηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος της σύγχρονης ιστορίας καθώς κατάφερε να δημιουργήσει την μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμου.

Σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτης, είπε ότι μετακομίζει στο Μαϊάμι από την περιοχή του Σιάτλ για να βρίσκεται πιο κοντά στους γονείς του, αλλά και στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ για τις αποστολές της Blue Origin, της εταιρείας του για την εξερεύνηση του διαστήματος.

Μπέζος vs Μασκ: Ποιος είναι ο κυρίαρχος του δορυφορικού ίντερνετ

Η ανακοίνωση έγινε μέσω του λογαριασμού του στο Instagram συνοδέυοντας την ανάρτησή του με ένα βίντεο που τον δείχνει νέο, με μαλλιά, στο γκαράζ του στο Σιάτλ, όπου ίδρυσε την Amazon το 1994.

«Έχω ζήσει στο Σιάτλ περισσότερο από ό,τι έχω ζήσει οπουδήποτε αλλού και έχω τόσες πολλές εκπληκτικές αναμνήσεις εδώ», έγραψε ο Μπέζος. «Όσο συναρπαστική κι αν είναι η κίνηση αυτή, είναι μια συναισθηματική απόφαση για μένα. Σιάτλ, θα έχεις πάντα μια θέση στην καρδιά μου».

Η Amazon βοήθησε να μετατραπεί το Σιάτλ –η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης της πόλης– σε έναν τεχνολογικό κόμβο με γραφεία στο κέντρο της πόλης.

Ο Μπέζος παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon το 2021 για να γίνει εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας. Τον διαδέχθηκε ο Andy Jassy.

Η έπαυλη

Ο Μπέζος αγόρασε πρόσφατα έναντι 68 εκατ. δολαρίων  μια έπαυλη επτά δωματίων στο Indian Creek, ένα τεχνητό νησί με αυστηρά περιορισμένη πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή του Μαϊάμι, γνωστό ως «καταφύγιο των δισεκατομμυριούχων».

Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές ακίνητο έκτασης 2,8 στρεμμάτων, που οικοδομήθηκε το 1965 και ο Μπέζος το αγόρασε από την εταιρία MTM Star International, που έχει την έδρα της στον Παναμά. Η αγορά πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, ενώ η τελευταία καταγεγραμμένη πώληση της έπαυλης έναντι 1,4 εκατ. δολαρίων έλαβε χώρα το 1982.

Το Μαϊάμι των επιχειρηματιών

Οι μεγιστάνες των hedge fund Κεν Γκρίφιν, Νταν Λόμπ και Τζος Χάρις έχουν αγοράσει επαύλεις στο Miami Beach.

Ο αστέρας του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι αγόρασε επίσης πρόσφατα μια έπαυλη δίπλα στον ωκεανό σε ένα προάστιο της Νότιας Φλόριντα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή