Οι εταιρείες – κολοσσοί της Αμερικής παλεύουν με το καθήκον να επαναφέρουν τους υπαλλήλους στο γραφείο, μετά το τέλος της πανδημίας, αλλά η Amazon κάνει ένα βήμα επιπλέον. Σύμφωνα με το Fortune, η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος δίνει το «πράσινο φως» στους διευθυντές να απολύουν εργαζόμενους που αντιστέκονται στην οδηγία για επιστροφή στο γραφείο.

Συγκεκριμένα, η Amazon θα προχωρά σε απόλυση εκείνων που δεν πηγαίνουν τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα στο γραφείο, δίνοντας νέες οδηγίες για το πώς μπορεί να καταστεί αυτό εφικτό.

Ρομπότ με μορφή ανθρώπου στην Amazon – Ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές

Η διαδικασία

Ειδικότερα, οι διευθυντές θα συγκεντρώνουν αρχικά τα στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι ο εργαζόμενος απουσιάζει από το γραφείο, γιατί δουλεύει στο σπίτι και όχι επειδή πήρε αναρρωτική, άδεια ή είχε κάποια άλλη δικαιολογία.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιείται μία προειδοποιητική συνάντηση με τους υπαλλήλους που δεν συμμορφώνονται με τις εντολές της εταιρείας και θα τονίζεται πως η «επιστροφή στο γραφείο για τουλάχιστον 3 ημέρες την εβδομάδα είναι απαίτηση της δουλειάς τους, αλλά και πως η συνεχιζόμενη μη συμμόρφωση χωρίς λόγο μπορεί να οδηγήσει σε πειθαρχικά μέτρα, έως και τη λήξη της απασχόλησης».

Επειτα, όπως τονίζεται, θα ενημερώνεται σχετικά η διοίκηση και αν χρειαστεί θα πραγματοποιείται και μια δεύτερη συνάντηση. Επιπλέον, οι οδηγίες αναφέρουν ότι οι διευθυντές σε χώρες εκτός ΗΠΑ καλούνται να συμβουλευτούν τον συνεργάτη ανθρώπινου δυναμικού τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Amazon, Rob Munoz, η εταιρεία εκτιμά ότι οι εργαζόμενοι αποδίδουν καλύτερα όταν πηγαίνουν στο γραφείο πιο συχνά και οι εξαιρέσεις στην εντολή επιστροφής στο γραφείο θα γίνονται «κατά περίπτωση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή