Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε o πρώην υπουργός, Αριστείδης Μπαλτάς, αποδίδοντας την «αποκλειστική ευθύνη» για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο… χρησμός Τσακαλώτου και οι επόμενες κινήσεις της Αχτσιόγλου

«Θα έλεγα ότι είναι ένα κόμμα υπό κατάρρευση. Ένα κόμμα το οποίο βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης ουσιαστικά», σημείωσε ο κ. Μπαλτάς, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως εξήγησε, «δεν είναι μόνο αυτοί που φύγανε. Είναι και αυτοί που έχουν – μείνει μέχρι στιγμής τουλάχιστον – οι οποίοι, κάποιοι, πολλοί από αυτούς δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με αποκλειστική θα έλεγα ευθύνη του κυρίου Κασσελάκη. Και με αυτή την έννοια, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στα πρόθυρα μιας κατάρρευσης και μιας μετατροπής του, αν θέλετε, σε ένα κόμμα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά πλέον».

«Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι πρόεδρος ενός κόμματος της Αριστεράς»

Χαρακτηριστικά είναι, μάλιστα, όσα ανέφερε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υποστήριξε πως «ο κύριος Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι πρόεδρος ενός κόμματος της Αριστεράς και αντίστροφα ένα κόμμα της Αριστεράς δεν μπορεί να έχει πρόεδρο τον κύριο Κασσελάκη».

«Όσο συνυπάρχουν αυτά τα δύο, έστω τυπικά, το ένα θα επικρατήσει του άλλου και ο κ. Κασσελάκης θα μετατρέψει το ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα δικό του. Δεν ξέρω σε ποια τοποθεσία θα το βάλει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποβάλει προοπτικές τύπου Κασεσλάκη», προσέθεσε.

Όσο για την πιθανότητα να χάσει το αξίωμα του προέδρου ο κ. Κασσελάκης, ο Αριστείδης Μπαλτάς δήλωσε πως «δεν είναι εύκολο, μετά από μια εκλογή όπου κέρδισε ο κ. Κασσελάκης με 56%, να αποβληθεί ο κύριος Κασσελάκης. Άρα αυτό που βλέπω είναι τη διάλυση κατά κάποιο τρόπο του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της Αριστεράς».

«Δεν βλέπω τον εαυτό μου να ανήκει σε ένα τέτοιο κόμμα»

Ερωτηθείς αν ο ίδιος σκοπεύει να αποχωρήσει ή αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Έτσι το βλέπω. Υπάρχει μια προοπτική αποχώρησης πάρα πολλών ανθρώπων».

«Απλώς δεν βλέπω τον εαυτό μου να ανήκει σε ένα τέτοιο κόμμα, σε ένα κόμμα από τον κύριο Κασσελάκη, μετά το διάγγελμά του στον ελληνικό λαό και μετά την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή», ανέφερε χατακτηριστικά.

Όσο για την ομιλία Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή, σχολίασε πως «ήταν αφενός ακραία καταγγελία, αλλά υπήρχαν ένα σύνολο από άλλες. Εύηχες τοποθετήσεις, καμαρίλα, γραφειοκρατία, συνωμοσιολογία, σάλτσες Πουμαρό και ό,τι θέλετε… Και επειδή έχω μια σχέση με κείμενα, η φράση ότι κάποιο κείμενο που είναι λίγο μεγαλύτερο από όσο αντέχουν οι αντοχές ανάγνωσης του κ. Κασελάκη να θεωρείται σάλτσα, είναι και λίγο – και προσωπικά αν θέλετε – προσβλητικό», όπως είπε.

Ο Αριστείδης Μπαλτάς μίλησε, μεταξύ άλλων, για ένα κόμμα «ανεξέλεγκτα αρχηγικό», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η «Ομπρέλα» δεν θέλει να κάνει νέο κόμμα.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα