Με απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τις πιέσεις από τον κλάδο του πετρελαίου να επηρεάζουν το κλίμα, διορθώνοντας τον Stoxx 600 από τα υψηλότερα επίπεδα από τις 20 Σεπτεμβρίου που βρέθηκε την Παρασκευή.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,01%, με τον κλάδο του πετρελαίου να χάνει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,22% στις 7.471 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,16% στις 16.004 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,01% στις 7.291 μονάδες.

Στάση αναμονής

Οι αγορές δείχνουν επίσης να τηρούν στάση αναμονής για την δέσμη κρίσιμων στοιχείων που αναμένονται αυτήν την εβδομάδα, η οποία θα μπορούσε να καθοδηγήσει τα επόμενα βήματα της κεντρικής τράπεζας ενόψει των συνεδριάσεων για τη χάραξη πολιτικής τον Δεκέμβριο.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ΕΕ ανακοινώνονται την Πέμπτη, μαζί με τους δείκτες για τη Γερμανία και την Ισπανία. Ο βασικός πληθωρισμός της ΕΕ προβλέπεται στο 3,9%, το χαμηλότερο από τα μέσα του περασμένου έτους, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει τις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει φτάσει στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων.

Επίσης, οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις τελευταίες εξελίξεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δύο επιπλέον ομάδες αιχμαλώτων ανταλλάχθησαν μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Επιπλέον, τα δύο μέρη που εμπλέκονται στη σύγκρουση της Γάζας έδειξαν ότι θα ήταν πρόθυμα να εξετάσουν την παράταση της εκεχειρίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές