Στην έκδοση ομολόγου κατηγορίας senior, ύψους 500 εκατ. ευρώ, προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς.

Μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία στις αγορές της ΕΤΕ, αλλά και με τη χρυσή ευκαιρία εν όψει του road show της Μorgan Stanley και του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο, η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στην έκδοση senior preferred ομολόγου.

Μεγάλου (Πειραιώς): «Η AI αλλάζει τα δεδομένα στην τραπεζική»

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε και αναμένεται να κλείσει εντός της ημέρας, με τις πρώτες σκέψεις για την τιμολόγηση (IPTs) να τοποθετούν το κουπόνι στο 7,125%.

Πρόκειται για εξαετή τίτλο senior preferred, που δεν μπορεί να ανακληθεί πριν το πέμπτο έτος (6NC5). Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley και UBS.

Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα είχε προχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι στην έκδοση ενός ακόμη ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ, λήξης Ιουλίου 2028, με επιτόκιο 7,25%, πληρωτέο σε ετήσια βάση, το οποίο αναπροσαρμόζεται μετά την πάροδο τεσσάρων ετών βάσει του ισχύοντος επιτοκίου mid swap πλέον 3,692%, ενώ είναι εξαγοράσιμο ολικώς την 13η Ιουλίου 2027 στην τιμή 100 της ονομαστικής αξίας.

Επίσης, τον Νοέμβριο του 2022 είχε προχωρήσει στην έκδοση νέου senior preferred τίτλου 4ετούς διάρκειας αντλώντας 350 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 8,5% και κουπόνι στο 8,25% με προφορές που ξεπερνούσαν τα 500 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, είχε ήδη επιτύχει τον στόχο – 21,8% – που της έχει τεθεί ως ελάχιστη κεφαλαιακή απαίτηση για τον Ιανουάριο του 2024, γεγονός που της παρέχει μια πολύ καλή τοποθέτηση απέναντι στις απαιτήσεις και τους στόχους για το τέλος του 2025.

Στις αρχές του μήνα, η Πειραιώς ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα τόσο στο τρίμηνο όσο και στο εννεάμηνο, με άνοδο 17% τριμηνιαίως, με εξομαλυμένα κέρδη ανά μετοχή €0,21 και απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoaTBV) 17,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις