To Σάββατο 2 Δεκεμβρίου ολοκληρώνονται οι εργασίες του 15ου OTS Forum, στη Θεσσαλονίκη, με την ημερίδα: «Ψηφιακή στρατηγική 2030 και Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η δεύτερη ημέρα του 15ουOTS Forum, στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και παρείχε πολύτιμες εισηγήσεις και συζητήσεις που υπογράμμισαν τη δυναμική και αποτελεσματική χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών στον Δημόσιο τομέα.

«Τριάντα χρόνια πριν, στην OTS, ξεκινήσαμε να προσφέρουμε «ψηφιακή» πνοή στις ελληνικές πόλεις, με γνώμονα τις απαιτήσεις και τις προ(σ)κλήσεις των καιρών.

Οι λύσεις μας στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και των επιχειρήσεων, καταργώντας τα γκισέ και τις ουρές αναμονής. Στην OTS κάνουμε καλύτερο το αύριο των πολιτών, σήμερα! Πώς ερμηνεύεται αυτό;

Σε έναν Δημόσιο οργανισμό, οι εργασίες μεταξύ των στελεχών είναι συντονισμένες και πλήρως αυτοματοποιημένες, αυξάνοντας, με ελάχιστο κόπο και χρόνο, την παραγωγικότητά του. Μια Υπηρεσία, μοντελοποιώντας τις διαδικασίες της, εξασφαλίζει τον πλήρη έλεγχο και καθιστά τις ανεξόφλητες οφειλές, εισπράξιμες.

Από την πλευρά του, ο πολίτης αιτείται ηλεκτρονικά από όπου κι αν βρίσκεται, όλο το 24ωρο επί 7 ημέρες την εβδομάδα, μέσω κινητού ή υπολογιστή. Διεκπεραιώνοντας, με αυτόν τον τρόπο, εύκολα και γρήγορα τις υποχρεώσεις του κι ολοκληρώνοντας την πληρωμή οποιασδήποτε οικονομικής του εκκρεμότητας.

Αυτές τις πρακτικές, λοιπόν, τις οποίες εμπιστεύονται περισσότεροι από 100 ελληνικοί Δήμοι, μοιράστηκαν οι συνεργάτες της OTS την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια του 15ου OTS Forum».

Στην ενότητα «Καλές Πρακτικές Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Οργανισμών» απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Καλές Πρακτικές Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στη διαχείριση υδατικών πόρων

Τη δεύτερη ημέρα διεξαγωγής του 15ου OTS Forum υπήρξε μία ολόκληρη ενότητα αφιερωμένη στην προοπτική του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δ.Ε.Υ.Α., για την αναβάθμιση της λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, την εξοικονόμηση των πόρων και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης και Δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης, «άνοιξε» την εκδήλωση, λέγοντας: «Ευχαριστούμε την OTS για τον χώρο που μας δίνει. Χρειαζόμαστε τον εκσυγχρονισμό και τις επιχειρήσεις που προσφέρουν τα εργαλεία». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις και στο νέο νομοσχέδιο περί ενοποίησης των Δ.Ε.Υ.Α..

Μεταξύ των εκπροσώπων που ανέλυσαν τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται και μίλησαν για το μέλλον των οργανισμών ύδρευσης, ήταν και ο Λευτέρης Σφυρής, στέλεχος και υπεύθυνος του Πληροφοριακού Συστήματος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α..

Στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων, η OTS παρουσίασε τη σουίτα Open1|YDATA, την πληρέστερη πρόταση για τους φορείς που διαχειρίζονται νερό: Δήμους και Δ.Ε.Υ.Α..

Θεσμικό πλαίσιο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο νόμος 4412/2016 για τις Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, η εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 54/2018 και η Διαχείριση Κινδύνων σε ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου βρέθηκαν, επίσης, στο επίκεντρο των συζητήσεων του 15ου OTS Forum.

Η γνώση που διαμοιράστηκε από διακεκριμένους συνεργάτες και ομιλητές αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τη λήψη αποφάσεων άσκησης πολιτικής.

Ψηφιακή στρατηγική 2030 και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παράλληλα με την τρίτη ημέρα διεξαγωγής του 15ου OTS Forum το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθεί η Ημερίδα με θέμα: «Ψηφιακή στρατηγική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα με ορόσημο το 2030», η οποία αφορά στις υφιστάμενες και νέες Αιρετές Διοικήσεις των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού της χώρας. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Πιο συγκεκριμένα, θα διεξαχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ υφιστάμενων και νέων Αιρετών Διοικήσεων, ο οποίος θα περιλαμβάνει την Ενσωμάτωση τεχνολογιών αιχμής και των Πρακτικών που έχουν εφαρμοστεί, τις Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες και τα Εμπόδια που προέκυψαν ή/και απαντήθηκαν, την Επένδυση στην ανάπτυξη νέων Δεξιοτήτων και το Όραμα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Η ημερίδα θα προβληθεί, μέσω live streaming, στη σελίδα του Οικονομικού Ταχυδρόμου. Τις ομιλίες θα συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Γωγώ Μπαλή και Μαρία Σαμολαδά.

Καθόλη τη διάρκεια του 15ου OTS Forum, υπάρχει διαθέσιμο Demo Room, στο οποίο πραγματοποιούνται παρουσιάσεις των εφαρμογών Open1 της OTS, σε πραγματικό χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντζ στον Νετανιάχου, με απειλή αποχώρησης από την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντζ στον Νετανιάχου, με απειλή αποχώρησης από την κυβέρνηση

Ο υπουργός του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου Μπένι Γκαντζ, έθεσε τελεσίγραφο 20 ημερών στον Νετανιάχου ώστε να παρουσιάσει σχέδιο για την «επόμενη μέρα στη Γάζα»

Βενιζέλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μέρος του Διεθνούς Δικαίου, δεσμευτική και για τις δύο χώρες
Επικαιρότητα |

Βενιζέλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μέρος του Διεθνούς Δικαίου, δεσμευτική και για τις δύο χώρες

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η Συμφωνία αποτελεί το θεμέλιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας και «σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία και υποχρεωτική»