Την απόφασή της να προχωρήσει τελικά στην αγορά ολόκληρου του κτιρίου όπου βρίσκεται το flagship store της στην Πέμπτη Λεωφόρο, ανακοίνωσε η Prada. Το εμβληματικό κατάστημα μετρά πάνω από δύο δεκαετίες χρόνια στο ίδιο σημείο, ενώ πρόσφατα ο ιταλικός οίκος προχώρησε και στην ανανέωση της σύμβασης μίσθωσης ακινήτου.

Η μίσθωση από το 1997 αφορούσε το πενταώροφο κατάστημά της στην 724 Fifth Avenue από το 1997, ενώ το ύψος αγοράς όλου του κτιρίου κυμάνθηκε στα 425 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την κατάθεση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ που ανέφερε το Bloomberg.

Prada: Η νέα τάση της μόδας εκτόξευσε τις πωλήσεις

Από χέρι σε χέρι

Ο δισεκατομμυριούχος σύμφωνα και με τη φετινή λίστα του Forbes, Jeff Sutton, με την Wharton Properties απέκτησε το ακίνητο το 2012 έναντι 223 εκατομμυρίων δολαρίων σε συνεργασία με την SL Green Realty και την Stonehenge Partners. Ο Sutton με τη σειρά του εξαγόρασε το μερίδιο της SL Green το 2018.

Η Wharton έλαβε πέρυσι δάνειο ύψους 260 εκατ. δολαρίων από τον γερμανικό οργανισμό Aareal Capital Corporation για την αναχρηματοδότηση του ακινήτου. Το δάνειο είχε μόνο διετή διάρκεια, δίνοντας ενδεχομένως στην Wharton την ευκαιρία να αναζητήσει ένα νέο όταν τα επιτόκια πιθανώς δεν θα ήταν τόσο υψηλά. Το δάνειο αναχρηματοδότησε χρέος ύψους 235 εκατομμυρίων δολαρίων που παρασχέθηκε από την Aareal το 2021.

Τα ενοίκια στον εμπορικό διάδρομο της Πέμπτης Λεωφόρου ξεπέρασαν τα 2.000 δολάρια ανά τ.μ. στο τέλος του περασμένου έτους και φαίνεται ότι είναι έτοιμα να αυξηθούν ακόμη περισσότερο καθώς πλησιάζει το τέλος 2023.

Η αγορά ακινήτων

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για την αγορά ακινήτων στον εμπορικότερο δρόμο του κόσμου είναι ότι αρκετά κτίρια αλλάζουν ήδη χέρια. Όπως η ιαπωνική εταιρεία καφέ Geshary που αγόρασε την περασμένη εβδομάδα ένα κτίριο μπουτίκ στην 560 Fifth Avenue έναντι 38 εκατομμυρίων δολαρίων από τον οργανισμό Riese. Ήταν η ακριβότερη συμφωνία για ένα πλήρες κτίριο λιανικής πώλησης στην Πέμπτη Λεωφόρο από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με γραφείο μεσιτικών υπηρεσιών Colliers.

«Το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ότι η τοποθεσία του ακινήτου προσφέρει υψηλή στρατηγική αξία καθώς χαρακτηρίζεται από αυξανόμενη σπανιότητα και μακροπρόθεσμες δυνατότητες», ανέφερε η Prada στην ανακοίνωσή της.

Πρόσθεσε, δε, ότι το ακίνητο, ένα κτίριο 12 ορόφων συνολικά, θα μπορούσε επίσης να παρέχει χώρους γραφείων και αποθήκευσης για την εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ εταιρεία, εκτός από τους χώρους λιανικής πώλησης.

Το ενδιαφέρον για τις ΗΠΑ

Η Πέμπτη Λεωφόρος της Νέας Υόρκης είναι ο ακριβότερος δρόμος λιανικής πώλησης στον κόσμο, σύμφωνα με παγκόσμια κατάταξη της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Cushman & Wakefield.

Η ευρύτερη επικράτεια της Αμερικής αποτέλεσε αδύναμο σημείο για την Prada φέτος, με τις λιανικές πωλήσεις να μειώνονται κατά 1,3% κατά τους πρώτους εννέα μήνες, σε αντίθεση με τη διψήφια αύξηση στις αγορές της Ασίας-Ειρηνικού, της Ιαπωνίας και της Ευρώπης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή