Το 2024 η Κίνα θα εδραιώσει και θα ενισχύσει τη θετική τάση της οικονομικής ανάκαμψης και θα διατηρήσει τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ.

Κίνα: Συρρίκνωση μεταποίησης για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Δεκέμβριο

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα για τον εορτασμό του νέου έτους, ο Σι δήλωσε ότι η Κίνα θα εμβαθύνει τις μεταρρυθμίσεις για να στηρίξει την εμπιστοσύνη στην οικονομία.

«Πρέπει να εμβαθύνουμε τις μεταρρυθμίσεις»

Συγκεκριμένα, ο Σι είπε ότι η Κίνα «θα εδραιώσει και θα ενισχύσει τη θετική τάση της οικονομικής ανάκαμψης και θα επιτύχει σταθερή και μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη».

«Πρέπει να εμβαθύνουμε συνολικά τις μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα, να ενισχύσουμε περαιτέρω την εμπιστοσύνη στην ανάπτυξη, να ενισχύσουμε την οικονομική ζωτικότητα και να καταβάλουμε μεγαλύτερες προσπάθειες για την προώθηση της εκπαίδευσης, την προώθηση της επιστήμης και της τεχνολογίας και την καλλιέργεια ταλέντων», σημείωσε ακόμα.

Εξέφρασε την ανησυχία του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένες επιχειρήσεις  και τις δυσκολίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι ορισμένοι άνθρωποι στην απασχόληση και την καθημερινή τους ζωή, καθώς και για τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, όπως οι πλημμύρες και οι σεισμοί που έχουν πλήξει επαρχίες της χώρας.

Σημείωσε ακόμα ότι η Κίνα θα προωθήσει την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας και θα εξισορροπήσει την ανάπτυξη και την ασφάλεια με καλά συντονισμένο τρόπο.

Σειρά μέτρων

Η κινεζική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τους τελευταίους μήνες μια σειρά μέτρων για να στηρίξει την αδύναμη οικονομική ανάκαμψη της Κίνας μετά την πανδημία, η οποία καθυστερεί από την ύφεση στον τομέα των ακινήτων, το υψηλό χρέος των τοπικών κυβερνήσεων και την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας θα επιτύχει τον επίσημο στόχο του 5% περίπου φέτος, ενώ το Πεκίνο αναμένεται να διατηρήσει τον ίδιο στόχο και το επόμενο έτος.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, νωρίτερα αυτό το μήνα, κορυφαίοι Κινέζοι ηγέτες συναντήθηκαν και παρουσίασαν τα οικονομικά σχέδια για το 2024, δεσμευόμενοι να λάβουν περισσότερα μέτρα για τη στήριξη της ανάκαμψης. Η κεντρική τράπεζα δεσμεύτηκε να εντείνει τις προσαρμογές της πολιτικής της για να στηρίξει την οικονομία και να προωθήσει την ανάκαμψη των τιμών, εν μέσω ενδείξεων αύξησης των αποπληθωριστικών πιέσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή