Κατά 17.700 άτομα μείωσαν το εργατικό τους δυναμικό η Wells Fargo, η Bank of America και η Citigroup, όπως προκύπτει από τα τριμηνιαία αποτελέσματα όπου ανακοίνωσαν την περασμένη Παρασκευή, οι αμερικανικοί τραπεζικοί κολοσσοί.

Καθώς τα deals περιορίζονται και η ζήτηση από τους δανειολήπτες μειώθηκε πέρυσι, οι τράπεζες απέλυσαν υπαλλήλους ή σταμάτησαν να αντικαθιστούν αυτούς που έφυγαν.

Εξαίρεση αποτελεί η JPMorgan Chase, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η οποία ενίσχυσε τις τάξεις της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Οι δύσκολοι καιροί για τον κλάδο θα μπορούσαν να συνεχιστούν και φέτος, καθώς η αδυναμία στα εμπορικά ακίνητα και οι αυστηρότεροι προτεινόμενοι κανόνες κεφαλαίου θα μπορούσαν να ωθήσουν τις τράπεζες να περιορίσουν τον δανεισμό.

Αμερικανικές τράπεζες: Το ειδικό τέλος για το DIF και τα προβληματικά δάνεια έπληξαν την κερδοφορία τους

Οι επιχειρήσεις της Wall Street υπέφεραν πέρυσι καθώς η οικονομική αβεβαιότητα επιβάρυνε τις συναλλαγές.

Ο αριθμός των εργαζομένων της Citigroup μειώθηκε κατά 1.000 σε 239.000 υπαλλήλους το 2023 και ο δανειστής ανακοίνωσε τα σχέδιά του για περικοπή 20.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων απολύσεων από μια σαρωτική αναδιοργάνωση και άλλες επιχειρηματικές αλλαγές.

Στην Bank of America και στη Wells Fargo το εργατικό δυναμικό συρρικνώθηκε κατά περίπου 2% και 5%, αντίστοιχα, πέρυσι.

Προσλήψεις

Η JPMorgan πρόσθεσε περισσότερους από 16.200 υπαλλήλους. Η τράπεζα αγόρασε τον αποτυχημένο δανειστή First Republic Bank σε μια συμφωνία διάσωσης τον Μάιο και προσθέτει θέσεις εργασίας κάθε χρόνο από το 2021.

Η Goldman Sachs και η Morgan Stanley πρόκειται να αποκαλύψουν τις διαφοροποιήσεις στον αριθμό του προσωπικού τους την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, είχαν περικόψει περισσότερες από 4.300 θέσεις εργασίας σε σύγκριση με πέρυσι.

Νωρίτερα το 2023, η Goldman Sachs πραγματοποίησε τον μεγαλύτερο γύρο απολύσεων από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Τον Οκτώβριο, ο οικονομικός διευθυντής της τράπεζας Denis Coleman δήλωσε ότι ήταν σε θέση να κάνουν «επιλεκτικές επενδύσεις» στον αριθμό των εργαζομένων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή