Κατά την προσφιλή της τακτική, η Morgan Stanley σκιαγραφεί τα τρία σενάρια για τις τιμές των ελληνικών τραπεζών, ήτοι το αρνητικό, το βασικό και το θετικό, εκτιμώντας όμως ότι ο κλάδος έχει σημαντικά περιθώρια ανόδου, καθώς το re-rating ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Με σύσταση overweight, δηλαδή για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, η Morgan Stanley θεωρεί ότι ο βασικός καταλύτης του ελληνικού τραπεζικού κλάδου θα είναι η επαναφορά της διανομής των μερισμάτων, ο οποίος μαζί με το discount στο οποίο διαπραγματεύονται, ενισχύουν το μείγμα των θετικών ενδείξεων για την πορεία των μετοχών.

Ο ελληνικός τραπεζικός τομέας έχει σημειώσει πρόοδο, λέει η πρόεδρος του SSM της ΕΚΤ Claudia Buch

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει για ακόμη μία φορά το εύρος των τιμών που δίνει η Morgan Stanley, κάνοντας τρία σενάρια για την πορεία των μετοχών του κλάδου.

Τα σενάρια

Σε αυτό το πλαίσιο, οι τιμές στόχοι που δίνει είναι:

Στο βασικό σενάριο, η τιμή στόχος για την Alpha Βank είναι στα 2,08 ευρώ, για την Εθνική, στα 8,14 ευρώ, για την Πειραιώς στα 4,58 ευρώ και για την Eurobank στα 2,33 ευρώ.

Στο θετικό σενάριο, η τιμή στόχος για την Alpha Bank είναι στα 2,36 ευρώ, για την Εθνική τα 9,87 ευρώ, για την Πειραιώς στα 5,55 ευρώ και για την Eurobank στα 2,64 ευρώ.

Στο αρνητικό σενάριο, η τιμή στόχος για την Alpha Bank είναι στα 1,03 ευρώ, για την Εθνική στα 4,58 ευρώ, για την Πειραιώς στα 2,19 ευρώ και για την Eurobank στα 1,18 ευρώ.

Οι αποτιμήσεις

Στο μέτωπο των αποτιμήσεων, η εκτίμηση της Morgan Stanley εδράζεται στο ότι σε όρους P/B υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αφού ο μέσος όρος είναι στο 0,7x το 2024 και στο 0,6x το 2025, αρκετά χαμηλότερα δηλαδή από τους περισσότερους κλάδους στην Ευρώπη, πλην της Γερμανίας. Επίσης, και στους όρους Ρ/Ε ο ελληνικός τραπεζικός τομέας διαπραγματεύεται με 5,6x με βάση τα αποτελέσματα του 2024 και του 2025, αρκετά χαμηλότερα από τους κλάδους της Ευρώπης (επίσης πλην της Γερμανίας).

Στις εκτιμήσεις της, η Morgan Stanley υπενθυμίζει επίσης ότι ο κλάδος θα επιστρέψει στα μερίσματα, ενώ διαθέτει ισχυρούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.

Πάνω από 7 δισ. τα κέρδη το 2024

Αν και πιο φειδωλή σε σχέση με τη συναίνεση, η Morgan Stanley βλέπει τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών να ξεπερνούν τα 7 δισ. το 2024, καθώς για την Alpha Bank εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν στα 1,6 δισ., για την Eurobank στα 2,1 δισ., για την Εθνική στα 2,18 δισ. και για την Πειραιώς στα 1,91 δισ.
Αυτά θα φέρουν μέρισμα 0,06 ευρώ για την Alpha Bank, 0,09 ευρώ για την Eurobank, 0,45 ευρώ για την Εθνική και 0,14 ευρώ για την Πειραιώς το 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις