Οι Χούθι ανέλαβαν επισήμως την ευθύνη για την πυραυλική επίθεση εναντίον του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου «Zografia» (Ζωγραφιά),  που κατευθυνόταν προς το Ισραήλ.

Ερυθρά Θάλασσα: Πύραυλος χτύπησε ελληνόκτητο πλοίο

Ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία επιβεβαίωσε μέσω ανακοίνωσης πως οι Χούθι στόχευσαν το πλοίο «Zografia» με αντιπλοϊκούς πυραύλους που «πέτυχαν τον στόχο τους». Προειδοποίησε μάλιστα πως οι Χούθι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις για «να υπερασπιστούν την Υεμένη» και να εκφράσουν «αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό».

Το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο με σημαία Μάλτας χτυπήθηκε καθώς έπλεε 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Σαλίφ της Υεμένης, σύμφωνα με την Vulcanis Technical Maritime Enterprises.

Η εταιρεία ενημέρωσε το υπουργείο Υπουργείο Ναυτιλίας ότι δεν υπάρχει τραυματισμός κάποιου μέλους του πληρώματος, οι ζημιές δεν επηρεάζουν την λειτουργία του και ότι συνεχίζει το ταξίδι του με κατεύθυνση το Σουέζ.

Το «Zografia», το οποίο είχε αναχωρήσει από το Βιετνάμ με προορισμό το Ισραήλ, υπέστη μόνο υλικές ζημιές και συνέχισε το ταξίδι του, ενώ όλα τα μέλη του πληρώματος – τρεις Φιλιππινέζοι, 20 Ουκρανοί και ένας Γεωργιανός – είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters , Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι η επίθεση την Τρίτη εξαπολύθηκε με τέσσερις πυραύλους κατά πλοίων.

Οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέο χτύπημα στην Υεμένη την Τρίτη, σε τμήμα της χώρας που ελέγχεται από τους Χούτι, καθώς πύραυλος έπληξε ελληνόκτητο σκάφος στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι Χούθι απείλησαν να επεκτείνουν τις επιθέσεις τους προκειμένου να συμπεριλάβουν και πλοία των Ηνωμένων Πολιτειών ως απάντηση στις αμερικανικές και βρετανικές επιδρομές σε διάφορες τοποθεσίες στην Υεμένη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά