Μια από τις υψηλότερες επενδύσεις στον Ισραήλ από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος χάρισε «χάρισε» στη χώρα ο Μπιλ Ακμαν και η σύζυγός του Νέρι Οξμαν.

Το ζευγάρι, όπως ανακοινώθηκε, θα αγοράσει το 5% της χρηματιστηριακής αγοράς του Τελ Αβίβ.

Η συμφωνία είναι μέρος μιας πώλησης περίπου 18,5% των μετοχών του χρηματιστηρίου σε μια ομάδα ξένων και ντόπιων επενδυτών για 353 εκατομμύρια σέκελ (95 εκατομμύρια δολάρια), που σημαίνει ότι το ζευγάρι θα πληρώσει περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια.

FT: Η ΕΕ προτείνει την επιβολή μέτρων κατά του Ισραήλ αν ο Νετανιάχου εμποδίσει τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους

Ο Άκμαν -ο οποίος έχει δηλώσει την αντίθεσή του απέναντι στον αντισημιτισμό που εκφράζεται μετά τις επιθέσεις της Χαμάς και τα επακόλουθα αντίποινα του Ισραήλ- και η Όξμαν είναι οι μόνοι επενδυτές που κατονομάζονται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το Bloomberg. Οι μετοχές πωλήθηκαν με έκπτωση 5% μέχρι το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής.

Η συμφωνία είναι ένα πρώιμο σημάδι ξένων επενδυτών που επέστρεψαν στο Ισραήλ αφού είχαν αντλήσει χρήματα στην αρχή του πολέμου. Το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ παρουσίασε χαμηλότερη απόδοση σε σχέση με το δείκτη αναφοράς των μετοχών της χώρας πέρυσι, υποχωρώντας 9%, ενώ ο γενικός δείκτης της αγοράς σημείωσε ράλι 4%.

Η προσφορά αναμένεται να κλείσει γύρω στις 25 Ιανουαρίου.

Η Jefferies Financial Group υπηρέτησε ως μοναδικός συντονιστής παγκόσμιας τοποθέτησης με την Leader Capital Markets να ενεργεί ως τοπικός συντονιστής τοποθέτησης για το Ισραήλ.

Ιστορία…

Ο δισεκατομμυριούχος hedge fund είναι ο ιδρυτής της Pershing Square Capital Management με προσωπική περιουσία που ανέρχεται σε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο επενδυτής, απόφοιτος του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, επέκρινε δριμύτατα τη σχολή τους τελευταίους μήνες ότι απέτυχε να εξαλείψει τον αντισημιτισμό στην πανεπιστημιούπολη.

Η Κλοντίν Γκέι, η πρώτη μαύρη πρόεδρος του πανεπιστημίου, τελικά οδηγήθηκε σε παραίτηση εν μέσω των επιθέσεων του Ακμαν και ισχυρισμών για λογοκλοπή.

Η Οξμαν, ισραηλινής καταγωγής, ήταν καθηγήτρια στο Media Lab του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, Α’ ανθυπολοχαγός στην Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής Αρχιτεκτονικής Ένωσης Αρχιτεκτονικών στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά στο Business Insider, έκανε λογοκλοπή σε πολλές παραγράφους της διδακτορικής της διατριβής το 2010. Η Οξμαν απάντησε στις κατηγορίες του περιοδικού λέγοντας ότι είχε «παραλείψει εισαγωγικά για συγκεκριμένο έργο» στη διατριβή της 330 σελίδων, αλλά είχε αναφέρει κατάλληλα άλλους συγγραφείς, ενώ ο Ακμαν κατηγόρησε τον ιστότοπο ότι διεξήγαγε «εκστρατεία για την καταστροφή» της συζύγου του.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του Business Insider δήλωσε ότι ο οργανισμός εμμένει στην έκθεσή του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή