Έχουν το χρόνο να κάνουν υπομονή μέχρι να αποφασίσουν την πρώτη μείωση των επιτοκίων οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εκτιμά ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ρίτσμοντ, Τόμας Μπάρκιν, εστιάζοντας στην ισχυρή αγορά εργασίας και την συνεχιζόμενη επιβράδυνση του πληθωρισμού.

«Πρόκειται για μια πολύ ισχυρή αγορά εργασίας ακόμη, και είμαστε τόσο ικανοποιημένοι που βλέπουμε τον πληθωρισμό να μειώνεται, ελπίζοντας ότι θα συνεχίσει να μειώνεται» είπε ο Μπάρκιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg. «Νομίζω ότι έχουμε λίγο χρόνο για να κάνουμε υπομονή.»

Κασκάρι- Fed: Προβλέπει δύο με τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024

Ο κεντρικός τραπεζίτης, ο οποίος είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου της επιτροπής καθορισμού της πολιτικής της Fed φέτος, τόνισε ότι «θα ήθελε πολύ να δει αυτή την τάση να συνεχίζεται και να διευρύνεται», καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα έχουν «μερικούς ακόμη μήνες» δεδομένων για τον πληθωρισμό. Σημείωσε τον υπερμεγέθη ρόλο που διαδραμάτισαν τα αγαθά στην υποχώρηση της αύξησης των τιμών στις ΗΠΑ.

Η Fed διατήρησε σταθερά τα επιτόκια για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση τον περασμένο μήνα. Ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ και άλλοι αξιωματούχοι έχουν αποδυναμώσει τις προσδοκίες για μείωσητων επιτοκίων τον Μάρτιο, λέγοντας ότι η επιτροπή πολιτικής θέλει να δει περισσότερα στοιχεία για να αποκτήσει εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε μια σταθερή πορεία προς το 2%.

Όταν ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την περιγραφή του Πάουελ ότι μια μείωση τον Μάρτιο είναι απίθανη, ο Μπάρκιν είπε: «Δεν προδικάζω ποτέ μια συνεδρίαση και δεν προδικάζω τη συνεδρίαση του Μαρτίου».

«Θα δούμε πού θα φτάσουμε, αλλά πάντα πιστεύω ότι ο πρόεδρος Πάουελ μιλάει για την επιτροπή», είπε.

Όσον αφορά στα εμπορικά ακίνητα ο Μπάρκιν εξήγησε ότι είναι ένα γνωστό και σημαντικό ζήτημα.

«Στις τράπεζες που εποπτεύουμε, ξοδεύουμε πολύ χρόνο μαζί τους και εξετάζουμε παραγωγικά τα περιουσιακά στοιχεία των ακινήτων και προσπαθούμε να κατανοήσουμε ποιοι είναι οι κίνδυνοι και ποια είναι τα αποθέματα έναντι αυτών των κινδύνων«, είπε.

Οι μετοχές της New York Community Bancorp έκαναν βουτιά φέτος, αφού η περιφερειακή τράπεζα ανακοίνωσε απροσδόκητη ζημία που συνδέεται με την επιδείνωση της πιστωτικής ποιότητας. Το γεγονός προκάλεσε ανησυχία για τις πιθανές επιπτώσεις των δανείων εμπορικών ακινήτων για άλλες τράπεζες των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή