Σε μια αποτίμηση της τάξης των 4 δισ. λιρών σε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης προσδοκά η βρετανική neobank Monzo, παρά τις αυξανόμενες αντιδράσεις στον τομέα των τραπεζών.

Η challenger bank θα μπορούσε να οριστικοποιήσει μια συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα για την άντληση κεφαλαίων ύψους έως και 350 εκατ. λιρών, σύμφωνα με τους Financial Times.

Tencent – Απέκτησε μερίδιο της ψηφιακής τράπεζας Monzo

Η Monzo ιδρύθηκε το 2015 και έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες ψηφιακές τράπεζες της Βρετανίας, μαζί με τις Starling και Revolut.

Το 2021, το Abu Dhabi Growth Fund ηγήθηκε ενός γύρου χρηματοδότησης ύψους 600 εκατ. δολαρίων που αποτίμησε την τράπεζα στα 4,5 δισ. δολάρια (3,6 δισ. λίρες).

Ένα χρόνο μετά, η κινεζική Tencent Holdings, που δραστηριοποιείται κυρίως στους χώρους του gaming και της κοινωνικής δικτύωσης, απέκτησε μικρό μερίδιο στο πλαίσιο ακόμη μιας προσπάθειας συγκέντρωσης κεφαλαίων.

Αν και η Monzo δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, το βρετανικό δίκτυο Sky News έχει ήδη αποκαλύψει ότι η κινεζική εταιρεία πραγματοποίησε επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τι συμβαίνει στον κλάδο

Ωστόσο, πολλές challenger τράπεζες είδαν τις αποτιμήσεις τους να μειώνονται μετά την έκρηξη της πανδημίας, με την Starling να βλέπει την αποτίμησή της να μειώνεται από 2,5 δισ. λίρες σε 1,5 δισ. λίρες στο τέλος του 2022.

Εν τω μεταξύ, η Revolut είδε την αποτίμησή της να μειώνεται κατά περίπου 40% πέρυσι, με τη Molten Ventures να δηλώνει ότι είχε ενισχύσει σημαντικά το μερίδιό της στην τράπεζα.

Τον Νοέμβριο, αναφέρθηκε ότι το επενδυτικό ταμείο της Alphabet, Capital G, πλησίαζε σε μια συμφωνία για να ηγηθεί ενός γύρου χρηματοδότησης που αποτιμά τη Monzo σε περισσότερα από 4 δισ. λίρες, αυξάνοντας μεταξύ 300 και 500 εκατ. λίρες για την τράπεζα.

Την περασμένη εβδομάδα, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι έφτασε τα εννέα εκατομμύρια πελάτες, ενώ δύο εκατομμύρια θα προστεθούν το 2023. Κατά τη διάρκεια του έτους, πρόσθεσε περισσότερους από 380.000 επιχειρηματικούς πελάτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή