Ο Γερμανός καγκελάριος επισήμανε ότι η στρατηγική της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία εξακολουθεί να προβλέπει τη χορήγηση συστημάτων αεράμυνας και πυρομαχικών πυροβολικού. Ο Σολτς σκοπεύει να διατηρήσει τη θέση του για τους πυραύλους Taurus στο Κίεβο εν μέσω ψηφίσματος της Bundestag.
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποστηρίζει το προτεινόμενο ψήφισμα της Μπούντεσταγκ που ζητά να παρασχεθούν στην Ουκρανία όπλα μεγάλου βεληνεκούς, αλλά δεν άλλαξε τη θέση του όσον αφορά τη μεταφορά τέτοιων όπλων όπως οι πύραυλοι κρουζ Taurus στο Κίεβο.
«Όσον αφορά την προμήθεια του ειδικού συστήματος μάχης, αυτός (ο καγκελάριος) εμμένει στη θέση του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Χέμπεστρεϊτ, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στους πυραύλους Taurus. Εφόσον το Βερολίνο προμηθεύσει με Taurus το Κίεβο, είναι βέβαιο πως ο Βλάντιμιρ Πούτιν δεν θα το ξεχάσει εύκολα.
Θέλει να βοηθήσει την Ουκρανία, αλλά χωρίς να «πάρει στον λαιμό του» άμαχους ρώσους
Νωρίτερα, ο συνασπισμός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Πρασίνων και του φιλελεύθερου Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) κατέθεσε ψήφισμα στην Μπούντεσταγκ, το οποίο αναφέρει ότι η μακροπρόθεσμη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία περιλαμβάνει «την προμήθεια πρόσθετων απαραίτητων οπλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς και πυρομαχικών», προκειμένου να μπορέσει η Ουκρανία να πραγματοποιήσει «στοχευμένες επιθέσεις σε στρατηγικά σημαντικούς στόχους βαθιά πίσω από τις γραμμές» των ρωσικών δυνάμεων.
Οι δυνατότητες που αναφέρονται στο ψήφισμα δεν αναφέρουν ονομαστικά τους πυραύλους κρουζ Taurus, αλλά οι τοπικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι πρόκειται για αυτούς. Το ψήφισμα ασκεί μεγαλύτερη πίεση στον Σολτς να παραδώσει πυραύλους Taurus στο Κίεβο. Μέχρι στιγμής, ήταν επιφυλακτικός στο να ενδώσει στα αιτήματα της Ουκρανίας για την παροχή αυτών των πυραύλων και τον περασμένο Οκτώβριο έκανε πίσω από τις παραδόσεις προς το παρόν. Η Γερμανία εδώ και σχεδόν ένα χρόνο αρνείται με επιτυχία, μετά την πτώση της Αβντιίκα το ΝΑΤΟ «καίγεται» να πάρει η Ουκρανία όπλα που θα της χαρίσουν «απόσταση»
Επανέλαβε ότι όλες οι προμήθειες όπλων διαπραγματεύονται με τους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του ωκεανού και επεσήμανε ότι η στρατηγική στρατιωτικής βοήθειας της Γερμανίας προς την Ουκρανία εξακολουθεί να προβλέπει τη χορήγηση συστημάτων αεράμυνας και πυρομαχικών πυροβολικού. Στις 17 Ιανουαρίου, η Μπούντεσταγκ καταψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία το ψήφισμα της CDU/CSU σχετικά με τις αποστολές των Taurus. Πριν από δέκα χρόνια είχαν αγοραστεί περίπου 600 πύραυλοι Taurus για τον γερμανικό στρατό, με βεληνεκές έως και 500 χιλιόμετρα.
Latest News
Δημιουργείται στην Ελλάδα το AI factory «Pharos» - Το μήνυμα Μητσοτάκη
«Η Ελλάδα μία από τις επτά χώρες της ΕΕ που θα δημιουργηθούν «εργοστάσια» τεχνητής νοημοσύνης τόνισε ο πρωθυπουργός
Ο Μιχάλης Αργυρού νέος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού
Ποιος είναι ο νέος προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου στη θέση του Αλέξη Πατέλη
Η Γαλλία αναζητά πρωθυπουργό - Οι ασκήσεις επί χάρτου του Μακρόν
Εκπνέει η προθεσμία για την κατάρτιση του νέο προϋπολογισμού στη Γαλλία - Μπαράζ συναντήσεων από τον Γάλλο πρόεδρο
Τζόρτζ Τσούνης: Φεύγω από την θέση, όχι όμως και από την Ελλάδα
Ο Τζορτζ Τσούνης δήλωσε ότι τα χρόνια της θητείας του ως πρέσβης στην Ελλάδα ήταν «τα καλύτερα τρία χρόνια στη ζωή μου»
Εξίσωση με πολλές μεταβλητές το μέλλον της Συρίας
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον της Συρίας που βρίσκεται όπως παραδέχονται διπλωμάτες αντιμέτωπη με το χάος
Τραμπ: «Πρέπει να φύγουν όλοι οι παράνομοι μετανάστες»
Θα υλοποιήσει πράγματι ο Ντόναλντ Τραμπ όλα όσα είχε διακηρύξει στον προεκλογικό αγώνα; Μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Συρία: Σε θέση «πρωτοφανούς αδυναμίας» η Τεχεράνη
«Ο Άξονας της Αντίστασης, όπως τον ξέραμε, δεν υπάρχει πια»
Παραιτήθηκε από σύμβουλος του πρωθυπουργού ο Αλέξης Πατέλης
Τι αναφέρει ο κ. Πατέλης στην ανάρτησή του - Πότε θα ανακοινωθεί ο νέος επικεφαλής
Η Ελλάδα ανταγωνίζεται ισάξια την Ισπανία στα τουριστικά έσοδα [γράφημα]
Σύμφωνα με το ΙΝΣΕΤΕ στην Ελλάδα περίπου το 1/3 του εισερχόμενου τουρισμού για το 2019 και σχεδόν το 1/4 του 2022 και του 2023 είναι οδικές αφίξεις
Η σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας - Τι δείχνει έρευνα της ΓΣΕΕ
Σύμφωνα με την έρευνα της ΓΣΕΕ μόνο το 1,6% των θυμάτων κατήγγειλαν το περιστατικό στις αρμόδιες Αρχές